*Nettavisen* Økonomi.

Hydro evakuerer

Foto: (Reuters/Scanpix)

Norske selskaper evakurer Texas. Norsk Hydro stengte onsdag sitt Houston-kontor. De ansatte står fritt til å evakuere byen på Hydros regning.

22.09.05 11:37

- Vi stengte kontoret i går. Alle ansatte har fått fri anledning til å forlate byen og på Hydros regning hvis ønskelig, sier informasjonsdirektør Tore Steinum til TV2 Nettavisen.

Norsk Hydro har rundt 30 medarbeidere i Houston. De anbefales nå av Hydro å følge instruksene fra amerikanske myndigheter.

- Det er opprettet kontinuerlig kontakt mellom ansatte i Houston og Hydros beredskapsavdeling i Bergen slik at vi holder løpende kontakt og en viss kontroll på utviklingen, sier Steinum.

Også Kongsberg Maritime holder på å evakuere sine ansatte fra oljebyen i Texas.

- Kontoret er stengt og vi har gjort klar for evakuering. Noen har allerede reist, mens noen er i ferd med å reise, sier informasjonsdirektør Gunvor Hatling Midtbø i Kongsberg Maritime til TV2 Nettavisen.

Kongsberg Maritime har 19 ansatte i Houston og 14 i New Orleans. New Orleans-kontoret er fortsatt åpent, mens de Houston-ansatte er på vei til forskjellige steder i USA.

- Noen reiser mot Florida, noen reiser inn i landet, mens noen reiser til familie utenfor New Orleans, sier Midtbø.

Orkanen Rita er i dag oppgradert fra nivå fire til fem.

- Vi følger situasjonen nøye og vil sette i gang tiltak etter behov, sier Steinum.

De ansatte i Houston har også fått veiledning og råd for hvordan å takle en uværssituasjon av Ritas-størrelse. Selskapets kontor i Huston er også sikret.

- Vi har sikret kontoret med blant annet å skjerme vinduene mot den kraftige vinden. Kontoret har vi stengt frem til mandag, sier Steinum.

Norsk Hydro vil på mandag se situasjonen an og vurdere når kontoret igjen skal åpnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag