Gå til sidens hovedinnhold

Hydro-felt til 1,5 milliard under budsjett

Tirsdag startet produksjonen på Grane-feltet i Nordsjøen, flere uker før den opprinnelige planen. Sluttregningen endte 1,5 milliarder under budsjett.

Grane-feltet var et av de siste gjenværende store oljefeltene i Nordsjøen. Med utvinnbare reserver på 700 millioner fat olje vil det gi Norsk Hydro og de andre rettighetshaverne kjærkomne inntekter i mange år framover.

- Granefeltet vil gi et betydelig bidrag til Hydros oljeproduksjon, sier sektordirektør Torgeir Kydland i Hydro Drift & Utvinning.

Regnestykket blir ikke mindre hyggelig av at utbyggingen ble 1,5 milliarder kroner billigere enn budsjettert. Det skyldes blant annet at de boringen av de 12 produksjonsbrønnene på feltet ble rimeligere enn antatt.

Den første oljen piplet opp på plattformen klokka 06.59 i morges. Nå starter prosessen for å nå topproduksjonen på 210.000 fat per dag i 2005.

Granefeltet er bygget ut med en integrert produksjons- og boreplattform som står på 120 meters vanndyp 185 kilometer vest av Haugesund. Feltet ble funnet av Norsk Hydro i 1991. Utbyggingen av feltet er skjedd i nært samarbeid med Aker Kværner ,som har tegnet og bygget hele plattformen.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft