*Nettavisen* Økonomi.

Hydro i hundre

Norsk Hydro fyller 100 år i dag, og benytter anledningen til å gi 30 millioner kroner til Redd Barna, Norges Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

- Det er hyggelig å fortelle ansatte på selve fødselsdagen 2. desember at vi gir en gave til viktige humanitære formål, sier generaldirektør Eivind Reiten i Hydro.

Hydros visjon har vært at det å gi noe tilbake til samfunnet skulle prege alle sider ved jubileet. Tidligere i år besluttet Hydro å støtte et nasjonalt vitensenter i Bergen for å øke interessen for realfag.

Full tillit
Jubileumsåret avsluttes med overrekkelsen av 10 millioner kroner til hver av de humanitære organisasjonene, som alle har hatt et nært samarbeid med Hydro og Hydros ansatte.

– Vi deltar gjerne i en diskusjon om hvor og hvordan midlene skal anvendes, men vi har tillit til at organisasjonene vil sørge for at Hydros jubileumsbidrag blir brukt der midlene trengs mest, sier Reiten.

Felles visjon
Generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna understreker på vegne av de tre organisasjonene at bidragene vil være til stor hjelp i utviklingen av livskraftige samfunn.

– Dette er jo Hydros visjon, og det er også bærebjelken i mye av vårt arbeid, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.