Hydro iverksetter et omfattende restruktureringsprogram, som del av en strategisk gjennomgang av selskapet Valsede Produkter, melder Hydro i en børsmelding. Dette innebærer en reduksjon av personalkostnader på opptil 60 millioner euro per år noe som vil føre til en reduksjon av opptil 735 årsverk.

I meldingen heter det at restruktureringen inkluderer at deler av folie- produksjonen ved Grevenbroich i Tyskland er planlagt å legges ned. Ansatte ved Hydros virksomhet innen valsede produkter i Holmestrand og på Karmøy kan også bli berørt, opplyser pressekontakt Bjørn Skaar til E24.

Hydros valsevirksomhet har de siste årene levert skuffende økonomiske resultater.

- Vi tar nå betydelige grep for å styrke vår lønnsomhet, sier konserndirektør for Valsede Produkter, Einar Glomnes i meldingen.

Reduksjonen på opptil 735 årsverk inkluderer en reduksjon på 226 årsverk gjennom planlagt nedleggelse av hovedlinjen for folie innen slutten av 2020 og 117 årsverk gjennom nedleggelse av den tidligere varslede folielinjen innen slutten av 2019, skriver de.

Videre vil det gjøres effektivitetstiltak på tvers av selskapet, som vil utgjøre det resterende antallet opp til 735 årsverk. Dette er planlagt å gjennomføres innen 2024, mens hoveddelen vil skje innen slutten av 2022.

Restruktureringen er anslått å ville koste totalt 160 millioner euro.