Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hydro-sjefene frykter juling

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hydro tror det kan være farlig for konserntoppene å bevege seg i Høyanger og Årdal, der de to nedbyggingstruede aluminiumsverkene befinner seg.

I en intern rapport påpeker Hydros egen sikkerhetssjef at det kan være fare for at frustrerte Hydro-ansatte kan ta i bruk ekstreme virkemidler når selskapets toppledelse skal besøke de to industristedene i Sogn førstkommende torsdag, skriver Bergens Tidende.

I et brev til næringsministeren har Hydro-sjef Eivind Reiten (bildet) skrevet at selskapet bygger ned verkene i Årdal og Høyanger, uansett hva politikerne gjør.

Sikkerhetsrapporten gir en rekke råd om hvordan Hydro-toppene skal sikre seg når de besøker Høyanger og Årdal.

Rapporten fortel videre hvem som kan tenkes å være den største faren for sjefene. Reaksjoner kan forventes fra egne ansatte i Årdal og Høyanger, men også lokalbefolkningen kan reagere. «I sin fortvilelse gjør de handlinger de vanligvis ikke ville funnet på å gjøre. Noen vil hevne seg», heter det i rapporten.

Overfor Bergens Tidende opplyser Hydro at rapporten tar for seg generelle sikkerhetstiltak, og informasjonsdirektør Tor Steinum understreker at rapporten konkluderer med at det ikke er behov for spesielle tiltak i Årdal eller Høyanger.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!