*Nettavisen* Økonomi.

Hydro stiger på rekordresultat

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Hydro-aksjen stiger på Oslo Børs, etter at selskapet la frem rekordgode kvartalstall.

26.04.05 10:05

Norsk Hydro fikk et resultat før skatt på 11.057 millioner kroner i første kvrartal, mot 8.893 millioner samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte fra 9.276 til 11.754 millioner kroner, mens driftsinntektene gikk fra 39.082 til 42.152 millioner kroner.

Resultat-tallene var klart høyere enn markedet hadde ventet, ifølge estimater hentet inn av nyhetsbyrået TDN Finans.

Hydro-aksjen åpner opp fra starten på Oslo Børs. Etter et par minutter er aksjen opp halvannen prosent til 539 kroner.

- Driftsresultatet for Hydro i første kvartal 2005 er høyere enn noen gang tidligere. Høye olje- og gasspriser og forbedrete aluminiumpriser kombinert med god drift i Hydros produksjonsanlegg er hovedårsakene til det særlig sterke resultatet. Gjennom dette kvartalet har vi bygget ytterligere finansiell styrke, sier generaldirektør Eivind Reiten.

- En viktig milepæl i kvartalet ble oppnådd 20. mars på Troll-feltet, da den akkumulerte oljeproduksjonen fra de tynne oljesonene i feltet passerte en milliard fat. Opprinnelig var Troll vurdert som et gassfelt med oljelag som ikke var kommersielt utnyttbare. Som operatør for oljeproduksjonen på Troll er vi stolte av at dette feltet nå er, og fortsatt i årene fremover vil være blant Nordsjøens største leverandører av olje, sier Reiten.

Hydro produserte 584.000 fat oljeekvivalenter pr. dag i første kvartal, mot 615.000 fat i første kvartal i fjor, og opprettholder sitt mål om en produksjon på 575.000 fat oljeekvivalenter pr. dag for hele 2005.

«Reduksjonen er særlig knyttet til produksjonstap på grunn av ikke planlagte produksjonsstanser på de partneropererte feltene Snorre og Vigdis, samt ikke planlagte produksjonsstanser og planlagt vedlikehold på andre felt», heter det i kvartalsrapporten.

Produksjonen kan være noe skuffende for analytikere, som i snitt hadde ventet en høyere produksjon i første kvartal og en oppjustering av anslaget for hele året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.