Hyller Røkke og Fredriksen

Pengeflytterne på Oslo Børs bifaller omsider Kjell Inge Røkkes Aker-selskaper. For John Fredriksens Frontline vil jubelen ingen ende ta.

09.11.04 16:55

Ved stengetid tirsdag er hovedindeksen ved Oslo Børs likevel bare hårfint opp til 221,10 poeng.

Fair value

Aker Kværner-aksjen stiger etter at meglerhuset Carnegie oppjusterer sitt verdianslag og opprettholder sin anbefaling av selskapet.

- Vi har alltid vært veldig positive til Aker Kværner, og stadig sagt at det her ligger betydelige latente verdier uten at vi har konkretisert det. I en oppdatering i dag tar vi opp vår fair value på selskapet fra 167 til 201 kroner, sier analytiker Rune Juliussen i Carnegie til TDN Finans.

Aker Kværner stiger 3,45 prosent til 150 kroner, Aker stiger 4,74 prosenttil 55,25 kroner, mens Kværner stiger 3,92 prosent til 26,50 kroner. Aker eier 58 prosent i Aker Kværner, mens Kværner eier 100 prosent av B-aksjene i Aker.

Røkke-rabatten avtar

- Røkke-rabatten på Oslo Børs er i ferd med å avta. Det ser vi ved at både Aker og Kværner stiger. Det er fokus på sum-of-the-parts-casene, og det ser bedre ut for utviklingen til Aker Kværner, sier en megler til TDN Finans.

John Fredriksens tankimperium, Frontline, bidrar til å holde Oslo Børs i pluss som følge av kanondyre fraktrater.

Frontline fortsatte opp i USA mandag til kurs tilsvarende 338 kroner, sammenlignet med sluttkurs på 335,50 kroner på Oslo Børs.

VLCC-rater

Tirsdag fortsetter Frontline opp i Oslo med halvannen prosent til 341 kroner.

VLCC-ratene går videre oppover. Det er lite tankbåter tilgjengelig og mye last som skal flyttes.

Det betyr at tankredere som John Fredriksen tjener vanvittig mye penger på å frakte olje.

Suez åpnet

Samtidig meldes det i dag at Suezkanalen er gjenåpnet etter at " Tropic Brilliance" ble trukket av grunn, men forsinkelsen har skapt en betydelig opphopning av tankskip. Samtidig øker køen i Bosporosstredet, og ifølge enkelte meldinger skal køen nå være på 15 dager.

De to mest omsatte aksjene, Statoil og Norsk Hydro, tynget Oslo Børs.

Våre hjemlige oljegiganter taper seg henholdsvis 0,3 prosent og 0,7 prosent på fallende oljepris.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag