Gå til sidens hovedinnhold

I dag blir bensinen dyrere

Etter flere måneder med kraftig prisfall, har bensinprisen begynt å stige igjen. For andre gang på en uke varsler bensinselskapene dyrere drivstoff.

Bensinprisen stiger fra og med i dag. Esso varsler prisøkning med 14 øre til 9,23 kroner per liter for blyfri 95 oktan bensin.

Så sent som i forrige uke økte prisene for første gang siden i sommer. Prisoppgangen i oktober kommer etter en prisnedgang på hele 68 øre i september.

- Økningen i bensinprisen i oktober skyldes en økning i de internasjonale prisene. Selv om vi har gått ut av kjøresesongen på den nordlige halvkule med dertil hørende lavere etterspørsel etter bensin, har på den annen side en kraftig økning i råoljeprisen trukket prisene på oljeprodukter oppover, sier informasjonssjef Erik Bagle i Esso Norge til TV 2 Nettavisen.

Statoil vurderer prishopp

Både Shell og Statoil sier til TV 2 Nettavisen at de vurderer situasjonen fortløpende.

- I øyeblikket har vi ikke fattet en beslutning, men vi vurderer prisoppgang, sier informasjonssjef i Statoil, Per Wangen.

Utelukker ikke høyere priser

Den høyeste prisen så langt i år var 9,69 kroner midtveis i august. Deretter falt den kraftig helt ned til 9,01 kroner literen. Nå har trenden altså snudd igjen.

- Siden OPEC den 23. september besluttet å redusere sine produksjonskvoter med 900.000 fat per dag fra november, har råoljeprisen steget med 4 dollar til i overkant av 29 dollar, sier Bagle.

Han vil imidlertid ikke spekulere på om vi nå får ytterligere prisøkninger frem mot nyttår.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker