Hovedårsaken til at det har blitt full konflikt mellom TV 2 og Altibox, skal ifølge Kampanje være uenighet om inkludering av strømmetjenesten TV 2 Play i grunnpakken.

Derfor har Altibox' kunder måttet klare seg uten TV 2s kanaler siden 1. april i år, og det skal ikke ha vært noen kontakt mellom partene gjennom sommeren.

Inkludert for alle

Det har lenge vært sagt at avtalene TV 2 har inngått med de andre distributørene, inkluderer strømmetjenesten. Om du derimot har TV gjennom Telenor, har du kanskje stusset på dette: Ukesarkviet fra T-Wen har vært det nærmeste en har kommet strømming av TV 2s innhold.

Men nå er Telenor i ferd med å vise hva slags løsning TV 2 også ønsker at Altibox skal tilby:

I det stille har nå Telenor inkludert TV 2 Play Basis i abonnementet til alle sine T-We-kunder, som nå nærmer seg 600.000 i tallet. Den samme løsningen gjelder også for parabolkundene til Allente - tidligere Viasat og Canal Digital.

- Vi utvider stadig tilbudet til våre kunder for å gi kundene våre ytterligere valgfrihet og fleksibilitet. Neste steg i utviklingen er å inkludere TV2 Play som en del av valgmenyen. I sommer har TV 2 Play Basis vært tilgjengelig for kunder via T-We appene, og fra høsten vil strømmetjenesten også inkluderes via T-We Boksen (dekoder), sier Camilla Amundsen, leder for bredbånd og TV i Telenor, til Nettavisen.

- Ved høstlanseringen vil kundene også kunne oppgradere til andre versjoner av TV 2 Play. Mer om løsningene vil vi informere om ved full lansering til høsten. Foreløpig har vi lansert en beta-versjon, legger hun til.

Direkte registrering

Selve tjenesten er ikke klar i selskapets egen TV-boks før til høsten, men abonnementet fungerer i app på mobil/nettbrett og Apple TV, samt i nettspilleren.

Siden Telenors aldrende T-we-boks uansett har blitt så treg at den er på grensen til ubrukelig, vil nok de andre tjenestene uansett være foretrukket med mindre man leier den oppgraderte boksen til over 1500 kroner i året.

For å kunne bruke TV 2 Play må du registrere deg hos TV 2 via T-we-appen (QR-kode tilgjengelig fra T-We-boks eller via T-we på mobilen), eller logge deg på direkte hos TV 2 ved hjelp av din Telenor-bruker. Du får da en ny konto knyttet til ditt Telenor-abonnement, men denne kan eventuelt slåes sammen med eksisterende konto.

Ved å registrere deg får du tilgang til abonnementet TV 2 Play Basis, som er et begrenset abonnement med reklameavbrudd og uten tilgang til blant annet de direktesendte TV-kanalene. Abonnementet koster normalt 89 kroner i måneden.

Kan oppgradere allerede nå

Telenor sier at oppgradering til andre versjoner vil komme til høsten, men er tilsynelatende tilgjengelig allerede nå.

En kan kjøpe seg opp til et begrenset utvalg andre pakker. Dette må gjøres direkte med TV 2, og Nettavisen får bekreftet at du ikke kan benytte Telenor-poengene du bruker for å velge kanaler for å oppgradere. Dette i motsetning til Telias løsning, der man kan oppgradere ett steg ved bruk av 20 poeng.

Pakkene som er tilgjengelig er for øvrig er ikke identiske som Plays standardpakker, og inkluderer blant annet ikke Disney+. Rabatten som oppnås er dermed ikke direkte sammenlignbar, men er i beste fall 89 kroner.