Utenriksdepartementet (UD) fraråder nordmenn å reise til enkelte deler av både Thailand, Tyrkia og Egypt.

Om din sommerferie går til et av disse landene bør du sjekke hva reiseforsikringen egentlig dekker, mener kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen.

Begrenset grad

– Vår reiseforsikring gjelder i begrenset grad dersom du reiser i områder som UD fraråder, sier han i en pressemelding.

Brandeggen forteller at forsikringen likevel kan gjelde om sekken blir stjålet, eller om du blir syk, selv om du oppholder deg i et område UD fraråder nordmenn å reise til.

- Men den vil ikke gi dekning dersom du utsettes for en skade eller hendelse som kan settes i direkte sammenheng med de forhold i området UD begrunner sine reiseråd med når de fraråder å reise, påpeker Brandeggen.

Populære reisemål på listen

Det er mange populære ferieland på listen over land UD fraråder oss å reise til. Blant de mest velkjente reisemålene finner vi fire provinser i Thailand samt enkelte områder i Egypt. Forholdene på Maldivene og Sri Lanka anses som trygt, mens norske turister i Tyrkia frarådes å reise innen ti kilometer av grensen mot Syria.

– Tusenvis av nordmenn ferierer i Thailand, og det er viktig å være klar over at det helt sør i landet tidvis er uroligheter.

- Generelt råder vi alle å oppdatere seg på UDs reiserådssider, og ikke minst dersom en vurderer å reise til et konfliktfylt område. Skulle noe skje er det viktig å vite på forhånd hva reiseforsikringen din eventuelt ikke dekker, sier han.


Oppdatert liste

Per 2. juli i år er det utstedt reiseråd fra UD for følgende 44 land:

Algerie, Libya, Aserbajdsjan, Burkina Faso, Burundi, Colombia, Den sentralafrikanske republikk, DR Kongo, Egypt, Elfenbenskysten, Etiopia, Filippinene, Georgia, Haiti, India, Irak, Iran, Israel, Jemen, Jordan, Kamerun, Kenya, Kongo-Brazzaville, Malaysia, Mali, Mauritania, Mosambik, Niger, Nigeria, Nord-Korea, Pakistan, Palestina, Russland, Saudi-Arabia, Somalia, Sudan, Syria, Sør-Sudan, Thailand, Tsjad, Tunisia, Tyrkia, Ukraina og Venezuela.