Gå til sidens hovedinnhold

I kø for å bli porselens- direktør

Atle Brynestad ville kvitte seg med Porsgrunds Porselænsfabrik, men nå vil han investere for millioner - og søker samtidig etter ny direktør.

Et enstemmig styre i Brynestad-selskapet CG Holding sa tirsdag ja til millioninvesteringer i porselensfabrikken i Porsgrunn. Samtidig skal flere potensielle søkere ha meldt seg til den ledige stillingen som administrerende direktør ved fabrikken, skriver Varden.

- Da det ble klart at CG Holding fortsatt kommer til å drive PP, fikk jeg i løpet av kort tid henvendelser fra tre personer som er interessert i direktørjobben. Stillingen vil bli lyst ut i løpet av høsten, men vi har ingen hast, sier Brynestad til avisen.

I juni ble det kjent at daværende direktør Niels G. Pettersen trakk seg fra stillingen med umiddelbar virkning. Han sluttet på grunn av det han opplevde som sterk motstand og trakassering i lokalmiljøet og blant egne ansatte.

Fabrikkeier Atle Brynestad varslet deretter at nok var nok og at porselensfabrikken skulle selges, men så gjorde han helomvending og la salget på is - blant annet etter at Porsgrunns ordfører hadde gjort det klart at lokalsamfunnet på ingen måte ønsket seg nye eiere. Det meldte seg heller ingen interesserte kjøpere.

Ifølge Varden foreligger det nå investeringsplaner på 10-20 millioner kroner for fabrikken de nærmeste årene. I første omgang er det satt opp en investeringsramme på seks millioner kroner.

Investeringene skal bidra til økt konkurransekraft og lavere kostnader. Brynestad utelukker ikke overtallige som en følge av investeringene, men vil unngå oppsigelser, skriver avisen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken