Gå til sidens hovedinnhold

Ice.net er konkurs

Eventyret med trådløst bredbånd ble økonomisk umulig.

Nordisk Mobiltelefoni Norge AS, som eier den trådløse bredbåndsløsningen Ice.net, har bestemt seg for å slå seg konkurs, melder Dagens IT.

Spekulasjoner lenge
Det har i lang tid vært spekulasjoner om hvordan selskapet skal håndtere den svært vanskelige økonomiske situasjonen i selskapet, som har vært spesielt vanskelig i konsernets utenlandske datterselskaper.

Ifølge en pressemelding har nå det amerikanske Access Industries kjøpt opp den norske virksomheten.

- Vi er dedikert til å revitalisere driften i selskapet slik at det blir et telekommunikasjonsfirma i verdensklasse. I en tid med global økonomisk usikkerhet, er Access i stand til å skaffe de nødvendige ressurser som skal til for å sikre kontinuerlig forbedring av ice.nets drift og utvide de viktige tjenestene selskapet leverer kundene. Vi tror at ice.net representerer et unikt tilbud når det gjelder nettverksdekning og hastighet, spesielt for kunder som bor eller arbeider utenfor byområder, sier Jörg Mohaupt, leder for media og telekommunikasjon i Access Industries i pressemeldingen.

Selskapets 32.000 kunder skal ikke oppleve noe brudd i tjenesten.

Startet opp i NMT-nettet
Nordisk Mobiltelefoni startet opp med mobilt bredbånd i det frekvensbåndet som det gamle mobilnettet NMT benyttet. Selskapet oppdaget raskt at dekningen ikke ble i nærheten av så god med bredbånd som det var med taledekning i gamle dager. Dette gav selvskapet meget store utfordringer etter lanseringen, og basestasjoner måtte bygges langt tettere enn opprinnelig antatt.

Dette kom meget godt til syne da IDGs testere konkluderte etter en test i oktober 2006:

«Slik systemet fungerer i dag er etter vår mening det reneste tullball og dekningskartet selskapet har på sine nettsider må være laget av en superoptimist på kraftig hallusinerende medisin.»

Har konkurranse
Siden den gangen har dekningen blitt betydelig bedre, og det siste året har mobilt bredbånd blitt meget populært i Norge. ICE har derimot fått stor konkurranse om kundene fra Telenor og Netcom som har stukket av med en stor del av kaka med sine Super 3G-nett, og satsingen i utlandet har ikke gått som håpet.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken