– Det betyr at vi både skal ha varene på lager for de som ønsker å ta det med seg direkte fra varehus, og at vi skal levere raskt for de som ønsker hjemlevering. Nå åpner vi en egen enhet kun for postpakker i Vestby og er klare til å skape enda bedre handleopplevelser fra sommeren 2023, sier administrerende direktør for IKEA Norge, Carl Aaby.

Kjeden erfarer at flere ønsker å få småvarer rett hjem i posten.

– Postpakkene er ganske romslige. Det er plass til mer enn bare servietter og telys, sier kommunikasjonssjef Siv Westin, til Nettavisen.

Ønsker Lidl velkommen til Norge

Åpner ny distribusjonsenhet

9 cav 10 kunder skal på pakken på døra i løpet av to dager.

– Tidligere har kunder fått levert postpakker fra IKEAs sentrallager i Sverige, men når distribusjonen flyttes til Vestby reduseres leveringstiden betydelig. I dag er leveringstiden på postpakker 3-7 dager, basert på hvor i landet du bor.

– Igjen ble Vestbys sentrale plassering et godt utgangspunkt for levering til Oslo, men også resten av landet. Med en egen enhet for postpakker i Norge vil 9 av 10 personer vil få sin postpakke levert på døren eller nærmeste postkontor i løpet av to dager.

Enheten er klar allerede sommeren 2023.

– Det er ColliCare Logistics som har fått i oppdrag å drifte enheten for IKEA. Det vil si at ColliCare Logistics er ansvarlige for å ta imot varene, varepåfyll og betjening av ordrene, fram til ordren blir overlevert til transport.

Varsler massivt tiltak for å unngå brødkasting