- Alle medarbeidere har gjort en helt enorm innsats de siste månedene, og det er derfor en glede å si at alle som jobber på Ikea vil få en bonus som tilsvarer en månedslønn eller mer på neste lønnssjekk, forklarer Clare Rodgers, administrerende direktør i Ikea Norge, til Nettavisen.

Rundt 3.000 Ikea-ansatte kan nå vente seg en kjempebonus i førjulstiden.

- Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til i veldig krevende tider, sier Rodgers.

Siden det er cirka én månedslønn - før skatt - de ansatte får utbetalt, vil det derfor variere hvor mye hver enkelt får - ut fra hvilken lønn de har, opplyser pressevakten i Ikea til Nettavisen.

Det vil variere fra varehus til varehus hvor stor bonus de får. Stavanger Aftenblad skriver at ansatte på Ikea Forus får 120 prosent av månedslønna.

I fjor fikk alle ansatte bonus tilsvarende 113 prosent av en månedslønn, noe som tilsvarte rundt 40.000. I år er altså bonusen litt lavere. Det betyr at Ikea-ansatte kan etter alt å dømme kan se frem til en bonus på rundt 36.000 kroner i snitt hvis man legger til grunn en liten lønnsøkning. Til sammen betalte Ikea 120 millioner kroner til rundt 3.000 ansatte i 2019.

Hvor mye Ikea Norge utbetaler i bonus totalt sett i år, har de ikke regnet på, får Nettavisen opplyst fra pressevakten.

For å få bonusen må de ansatte imidlertid oppfylle visse kriterier, blant annet må de ha jobbet hos Ikea minst seks måneder.

Utbetalingen skal komme på lønningen i slutten av oktober.