Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke bind studielånet

Innen 10. januar må du bestemme deg om du vil binde studielånet eller ikke. Akademikerne advarer mot å binde nå, og peker på at Lånekassens fastrentetilbud er dobbelt så høyt som renta i Norges Bank.

Det skriver nyhetsbyrået ANB.

- Fra nyttår er fastrentetilbudet i Lånekassa dobbelt så høyt som renta i Norges Bank. Kundene bør ikke binde lånerenten sin, sier leder i Akademikerne Christl Kvam til byrået.

Fra 1. januar 2005 er fastrentetilbudet i Statens Lånekasse satt til 3,7 prosent over tre år og 4,3 prosent over fem år. Det er en nedgang på 0,3 prosentpoeng fra oktober for begge tidsperiodene.

Velger du flytende rente er prosentsatsen 2,9 fra samme dato.

- Akademikerne mener lånerenten skal bidra til å gjøre det attraktivt å ta utdannelse. Når fastrentetilbudet på studielån er mer enn dobbelt så høy som folierenten i Norges Bank på 1,75 prosent, er det for høyt, sier Kvam.

- Vi anbefaler Lånekassas kunder til å holde seg til den flytende renta. Slik Akademikerne vurderer situasjonen, er det ingen tegn som tyder på en så snarlig renteoppgang at det lønner seg å binde renta på 3,7 prosent nå, sier leder Christl Kvam.

Kommentarer til denne saken