*Nettavisen* Økonomi.

Ikke funnet bevis for Statoil-korrupsjon

Foto: (Foto. Statoil)

Iranske myndigheter har ennå ikke funnet bevis for at det skal ha foregått korrupsjon i forbindelse med konsulentavtalen Statoil inngikk med Horton Investments.

27.10.03 14:57

Det er Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh som uttalte dette til det iranske nyhetsbyrået IRNA lørdag.

En delegasjon fra det iranske oljedepartementet var for noen uker siden i Norge for å innhente opplysninger om den svært omdiskuterte Iran-avtalen. Delegasjonen fikk blant annet møte olje- og energiminister Einar Steensnæs, Riksadvokaten og Statoils konsernsjef Inge K. Hansen.

Den iranske regjeringen nedsatte etter norgesbesøket en granskingskomité, som skal undersøke om Statoil har betalt bestikkelser for å få innpass til oljevirksomhet i landet. Komitéen består av både byråkrater, politikere og forskere.

Resultatet av undersøkelsene vil angivelig ikke få noen konsekvenser for Statoils engasjementer i Iran, og for en mulig opptrapping av virksomheten i landet.

Tidligere i høst gikk Olav Fjell av som konsernsjef i Statoil, etter avsløringer om at selskapet hadde inngått en tvilsom avtale med rådgivere i Iran. Statoil ble siktet for korrupsjon, og i kjølvannet gikk også styreformann Leif Terje Løddesøl og sjefen for Statols internasjonale virksomhet, Richard Hubbard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.