Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke kjøp aksjer

Flere eksperter mener du ikke bør plassere sparepengene dine i aksjer. - Ikke hopp inn med begge bena, sier analysesjef Morten Jensen i DnB NOR Markets.

I løpet av de to siste årene har verdien av selskapene på Oslo Børs steget med 140 prosent. Det er ventet at denne oppturen skal fortsette i inneværende år, men likevel advarer nå eksperter mot å kjøpe aksjer.

- Det kan være det er fornuftig å fortsette månedsvis med kjøp av aksjefond, men jeg vil ikke anbefale noen å hoppe inn med begge beina nå, sier analysesjef Morten Jensen i DnB NOR Markets til NRK.

Mye av årsaken til at det ventes en roligere aksjemarked er forventninger om høyere renteoppgang i USA enn tidligere ventet. Dette kan legge en demper på eksporten i andre land, noe som resulterer i et fallende aksjemarked.

Også forvalter Peter Warren i Warren Wicklund tror veksten på børsen mer eller mindre er tatt ut.

- Du har faktorer som fallende dollar og fallende oljepris som er negative for Oslo Børs, så jeg tror norske aksjer vil gjøre det dårligere enn utenlandske aksjer. I tillegg er vi i senfasen av veksten, og en korreksjon tilbake vil være helt naturlig, sier Warren til NRK.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken