*Nettavisen* Økonomi.

Ikke knall med dollarfall

Dollarens raske og vedvarende svekkelse bekymrer investorene. På Oslo Børs falt aksjekursene med nye 1,3 prosent onsdag.

19.11.03 16:38

- Problemet er at det faller så raskt. Når dollaren faller raskt, får ikke selskapene tid til å tilpasse seg, sier Philippe Setbon til Bloomberg. Setbon er porteføljeforvalter for aksjer og obligasjoner hos Rotschild & Cie, Gestion i Paris.

Investorene sendte aksjekursene ned også i Europa. I London og Frankfurt er ineksene ned henholdsvis 0,6 prosent og 0,8 prosent klokken 1610.

Tjener for lite

Det man frykter, er at dollarfallet vil bremse inntjeningen til europeiske selskaper som har store inntekter i USA. Blant disse er elektronikkgigantene Philips og Siemens, samt forsikringsselskapet Aegon.

Kursfallet svekker dollarens og amerikanernes kjøpekraft i Europa. Flere meglere mener det kan bli vanskelig å få til den økningen i inntektene som må til for å forsvare den massive oppgangen i aksjekusrene siden mars i år.

På Oslo Børs falt hovedindeksen for tredje dag på rad. Nedgangen onsdag var på 1,3 prosent. De siste tre dagene har indeksen falt 3,3 prosent.

RCCL ned

Spesielt kraftig var nedgangen i cruiserederiet RCCL og videokonferanseselskapet Tandberg, med et fall på henholdsvis 3,3 prosent og 3,6 prosent.

Blant de få lyspunktene var Frontline og Telenor. Sterke tankrater sørger for solid inntjening for Frontline.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag