Meklingen pågår fremdeles på overtid i det offentlige lønnsoppgjøret natt til torsdag. Ved midnatt gikk meklingsfristen ut, etter at den ble utsatt i forrige uke.
Kort tid før partene gikk i møte ved midnatt mente Johannessen det fortsatt var overhengende fare for storstreik.
- Vi er ikke noe nærmere en løsning, sa Johannesen på SMS til Nettavisen klokken 23.30.
Ved midnatt gikk forhandlingslederne nok en gang i forhandlinger med statsråd Dag Terje Andersen.
- Fremover, tilbake og sidelengs
Fra klokken 22 til rett før klokken 23 pågikk det forhandlinger mellom staten og forhandlingslederne fra de fire hovedsammenslutningene.
- Vi går fremover, tilbake og sidelengs, sa Helga Hjetland til TV 2 Nyhetskanalen klokken 23.
Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt hun tror det vil bli en konflikt, men sier hun og de andre forhandlingslederne nå må gå tilbake til sine delegasjoner for å diskutere.
Les også: Torsdag kan det bli storstreik
Leder for Akademikerne, Curt A. Lier, sier ved 21.15-tiden til Nettavisen at faren for storstreik blir stadig større etter hvert som klokken tikker seg fram mot midnatt.
- Regjeringen blir nødt til å bevege på seg nå, det blir vanskelig å godta flere utsettelser nå, sier Lier.
Ny forhandlingsrunde
- Da forventer vi at noe kommer på bruttogarantiene, slik at målene våre kommer i boks, sier Lier.
Forhandlingsleder for UNIO-kommunene, Helga Hjetland, sier til TV 2 Nyhetene at hun syntes det er spesielt - men greit å snakke direkte med statsråden i den nye forhandlingsrunden.
- Kvelden blir lang, og natta kort, uttaler Hjetland til TV 2 Nyhetene.
- Må løse pensjonsspørsmålet
YS skriver på sine nettsider at de møttes i et par timer sent i tirsdag kveld, både sektorstyrene for YS Kommune, YS Stat og YS-K Oslo kommune og ansatte i YS-forbundene, i Oslo for å bli orientert om siste utvikling i oppgjøret og for å diskutere videre framdrift. Det var også kontakt med tillitsvalgte lokalt.
- I natt satt sentrale forhandlere og forberedte neste forhandlingsrunde, skriver YS, som mener onsdagens frist er den absolutt siste.
Det må foreligge en god løsning på det vanskelige pensjonsspørsmålet for å hindre streik, mener YS.
Stridens kjerne er ikke lønn, men den svært gunstige offentlige pensjonsordningen som de ansatte kjemper med nebb og klør for å beholde.
30.000 kan gå ut i streik
Blir det brudd, går nærmere 30.000 ansatte i stat og kommune ut i streik fra arbeidstidens start torsdag morgen.
Barnehager, skoler og sykehjem vil bli rammet av en eventuell streik. I tillegg vil dørene bli stengt ved en rekke offentlige kontorer.
Fagforbundet har varslet at de vil ta ut 13.608 av sine medlemmer i streik, fordelt på 121 virksomheter/kommuner. Uttaket omfatter i hovedsak medlemmer innenfor teknisk personell, renhold, kultur, administrasjon og øvrig kontorfaglig.
Sjekk hvem som kan bli tatt ut i streik:Torsdag kan det bli storstreik
