*Nettavisen* Økonomi.

Ikke ulovlig med kjærestegaranti

Markedsrådet mener at studiebyen Trondheim ikke brøt markedsføringsloven da de lokket med kjærestegaranti for studenter.

07.12.04 10:01

- Det legges til grunn at reklamen ikke er egnet til å oppfattes bokstavelig, og således ikke er villedende i henhold til markedsføringslovens paragraf 2. Videre er bruken av «kjærestegaranti» i markedsføringen ikke «egnet til å påvirke etterspørselen» etter studieplass. Markedsrådet har etter dette kommet til samme resultat som Forbrukerombudet. Bruken av «kjærestegaranti» i markedsføring strider ikke mot markedsføringslovens paragraf 2, heter det i uttalelsen fra Markedsrådet ifølge Kampanje.

Forbrukerombudet behandlet saken først, uten å finne noe ulovlig i garantien. Forbrukerombudet mener at de aller fleste vil forstå at garantien er humoristisk ment, og at den vil bli oppfattet bokstavelig. Markedsrådet slutter seg nå til ombudet avgjørelse i saken.

Etter Markedsrådets endelige avgjørelse, kan Trondheim fortsette å bruke kjærestegarantien i sin markedsføring.

Klageren som anket saken inn for Markedsrådet mente markedsøfringen var villedende, ettersom det var lettere for jenter enn for gutter å få kjæreste. Klageren mener annonsen er kjønnsdiskriminerende, og at den kun rammer menn negativt og ikke kvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.