Løperfamilien eier selskapet Run Fast AS, der de tre løpebrødrene eier 25 prosent hver av selskapet, mens pappa Gjert og mamma Tove eier den siste fjerdedelen.

Tallene for Run Fast for 2021 viser at inntektene falt fra 7,2 millioner kroner i 2020 til 5,73 millioner i fjor. I 2020 vokste omsetningen med nesten 50 prosent fra 2019, som dette året ga et rekordresultat.

Men kostnadene falt enda mer fra 2020 til 2021, slik at driftsresultatet bortimot doblet seg fra 974.000 kroner til 1,86 millioner. Det samme gjorde resultatet før skatt.

Les også: Jakob Ingebrigtsen om treningslivet uten faren: – Noen ting varer ikke evig

Solid utbytte

Det gode resultatet gjorde at familien unnet seg et utbytte for fjoråret på 1,65 millioner kroner, opp fra 600.000 for 2020. Det er ingen som tar ut lønn i familieselskapet.

Run Fast AS har plassert pengene trygt. Bankinnskuddene utgjorde ved utgangen av fjoråret nesten 2,9 millioner kroner, mens 500.000 var plassert i aksjemarkedet.

Nettavisen har bedt Gjert Ingebrigtsen om en kommentar til fjorårstallene, så langt uten å lykkes.

Jakob Ingebrigtsen satte nylig verdensrekord på 1500 meter innendørs, da han løp på 3.30.60 og slo den gamle verdensrekorden med nesten et halvt sekund.

Det ble også nylig kjent at han og forloveden Elisabeth Asserson punget ut 7,6 millioner kroner for en luksusleilighet i Sandnes sentrum og dermed flyttet fra foreldrene på Lura. Filip Ingebrigtsen og familien skal flytte fra Oslo til Aurskog.

Les også: Revansjsugent «Team Ingebrigtsen»: – Nesten så man skulle gitt Jakob et friår

Sykmeldt

Gjert Ingebrigtsen er for tiden sykmeldt. De tre løperbrødrene må nå trene på egenhånd.

– Framover vil vi ivareta treningen oss brødrene imellom. Både Jakob og Filip satser på innendørssesongen, og det er viktig at de kan konsentrere seg fullt om det. Vi ber om forståelse for at vi ikke kan gå i detaljer om situasjonen, uttalte eldstemann Henrik Ingebrigtsen for tre uker siden.