Gå til sidens hovedinnhold

Ingen jubelpris for Aker Kværner

Børsprisen i nye Aker Kværner blir fastsatt etter at børsen stenger i dag. Prisen havner trolig i nedre del av prisintervallet på 130-155 kroner.

Aker Kværner følte behov for å gå ut med en børsmelding like før børs i dag etter at Dagens Næringsliv i dagens utgave skriver at emisjonen i Aker Kværner er fulltegnet og at emisjonskursen vil ende i den øvre delen av intervallet på 130 til 155 kroner per aksje.

- Med henvisning til dagens artikler i Dagens Næringsliv og Finansavisen vil Aker Kværner presisere at aksjeemisjonen nå er fulltegnet i nedre del av det oppgitte prisintervall. Det er forventet at endelig pris vil være i nedre del av intervallet 130-155 kroner per aksje.

Finansavisen skrev på sin side i dag at London-meglere tror at prisen vil havne i nedre del av kursintervallet. Reuters meldte onsdag at Aker Kværner tidligere i tegningsperioden har vært handlet omkring 155-160 kroner, men igår ble aksjen omsatt i området 135-140 kroner i «pre-IPO»-markedet, ifølge Finansavisen.

Bøkene i den private delen av Aker Kværner-emisjonen ble lukket ved børsslutt igår, mens institusjonelle investorer kan tegne seg inntil klokken 15 i dag.

- Med emisjonen vil nok et sentralt element i refinansieringen av Kværner ASA og etableringen av det nye Aker Kværner ASA falle på plass. Selskapet blir et rendyrket industrikonsern innen olje, gass, energi og prosess, og vil etter planen bli notert på Oslo Børs fra 2. april med ticker AKVER, heter det i børsmeldingen.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter