Gå til sidens hovedinnhold

Ingen koronasmell for Linn Skåber - leverer kjemperesultat

Pandemiåret 2020 var tøft for underholdningsbransjen, men Linn Skåbers selskap satt igjen med nesten 3 millioner kroner før skatt.

Den populære artisten, skuespilleren og tekstforfatteren er eneeier i selskapet Skåber AS. Mange artister ble i fjor rammet av nedstengingen av Norge og tapte mye penger på det.

I årsberetningen for 2020 heter det at Skåber AS i stor grad er blitt påvirket av koronapandemien. Selskapet ble ifølge årsberetningen i mars 2020 tvunget til å kansellere alle forestillinger og planlagte turneer, med påfølgende inntektstap.

Det skulle man imidlertid ikke tro når man ser regnskapstallene. Riktig nok falt inntektene fra 4,6 millioner kroner i 2019 til snaue 4 millioner i 2020, men kostnadene i perioden er ned fra drøyt 1,5 millioner kroner til under 1,1 millioner.

Les også: Knalltall for Atle Antonsen

Bankenes venn

Det gjør at resultatet faller marginalt fra 3,13 millioner kroner til 2,96 millioner. Skåber er svært forsiktig med hvordan hun plasserer pengene, alt er puttet i banken. Og der står det mye, ved utgangen av fjoråret, hele 9,8 millioner kroner.

Egenkapitalen i selskapet er på 10,6 millioner, slik at Skåber har vært flink til å skape verdier opp gjennom årene. I årsberetningen står det da også at selskapet har god likviditet, og det er ikke fare for fortsatt drift. Linn Skåber tok ut for fjoråret drøyt 700.000 kroner i lønn.

I 2020 har Skåber vært aktuell med flere prosjekter. Da koronaen traff fikk hun ideen om å lage en koronadagbok. I boken som heter «30 dager i april» samlet hun 30 mennesker innenfor forskjellige yrker og ba de alle skrive hver sin dag.

I løpet av 2020 har hun også gjestet Skavlan hvor hun drar en liten spøk om begeistringen hennes for byrådsleder Raymond Johansen.

Les også: Kraftig inntektssvikt for Petter Northug

Skåber (født 31. mars 1970 ) er både skuespiller, komiker, tekstforfatter og forfatter og har vært aktiv siden midten av 1990-tallet. I hovedsak har hun gjort humoristiske roller, både på TV og på scenen.

Lompelandslaget

Skåber var en del av Lompelandslaget i perioden 1993–2001. I 2006 vant hun Komiprisen for beste kvinnelige artist for sin innsats i Utlendingen på Centralteatret. Året etter ble hun tildelt Gullruten for TV-serien Hjerte til hjerte.

I perioden 2007–2013 var Skåber også fast paneldeltaker i humorserien Nytt på nytt på NRK. Hun har arbeidet som tekstforfatter på en rekke oppsetninger og produksjoner hun selv har medvirket i. I

I 2018 gav Skåber ut ungdomsboken Til ungdommen, illustrert av Lisa Aisato. For denne mottok hun Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris.

Brudd etter seks år

Privat er hun igjen singel, hun bekreftet i mai brudd med kjæresten Simon Malm etter seks år.

– For det første, så har jeg ikke kjæreste. Det er slutt med kjæresten min, så nok en gang er jeg gjennom en prosess hvor jeg forsøker å ikke hoppe over ting, men forsøker å bevare alle følelsene og jobber med det stille og forsiktig hver eneste dag, sa Skåber for to måneder siden i podkasten «Summa summarum».