Ingen kroner fra Røkke

Foto: Scanpix

Forhandlingene mellom Kjell Inge Røkke og de tvangsinnløste minoritetsaksjonærene i Aker RGI har ikke ført til noen løsning i løpet av helga.

08.02.04 18:42

Minoritetsaksjonærene hadde håpet å se kontanter på bordet i løpet av helga, slik at man unngår den planlagte ankesaken i Borgarting lagmannsrett 9. mars. Men pengene sitter langt inne.

Forhandlingene mellom Kjell Inge Røkke og de tvangsinnløste minoritetsaksjonærene i Aker RGI fortsetter mandag.

- Det har ikke skjedd noen ting i løpet av helgen og vi har heller ikke fått noen signaler. Vi fortsetter arbeidet mandag, sa advokat Tom A. Torkildsen til NTB søndag kveld.

Mer enn 500 mill.
Torkildsen representerer 1.100 av småaksjonærene som vant en knusende seier over Røkke i Oslo tingrett i 2002. Tingretten kom til at Aker RGI-aksjene var verdt 166 kroner per aksje og ikke 105 kroner per A-aksje og 97 kroner per B-aksje som var Røkkes innløsningstilbud.

Med renter hadde minoritetsaksjonærene 510 millioner kroner til gode, ifølge skjønnet fra tingretten. Løpende renter gjør at beløpet trolig er nærmere 550 millioner kroner i dag.

Tilbød "utbytteaksjer"
Men mye tyder på at Kjell Inge Røkke ikke har kontanter å tilby. Ifølge Aftenposten lørdag har milliardæren laget en skisse til forlik der han tilbyr aksjer i Aker RGI med førsterett til utbytte. De skal altså få utbytte før Røkke selv.

Minoritetsaksjonærene skal også ha blitt tilbudt økt sikkerhet. Men aksjene Røkke tilbyr har han nylig gjort stemmerettsløse. Striden rundt dette skal også være en del av forhandlingene nå, skriver Aftenposten.

Torkildsen samarbeider med Folketrygdfondets advokat, Helge M. Svarva.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.