Gå til sidens hovedinnhold

Ingen professor-tittel for Steinfeld

Bedømmelseskomiteen ved BI har bestemt at Hans-Wilhelm Steinfeld ikke blir professor i journalistikk. Trolig er det Guri Hjeltnes og Douglas Underwood som blir innstilt.

Professor Hans Fredrik Dahl, som er leder for bedømmelseskomiteen, ønsker ikke å uttale seg om innstillingen og henviser til BIs ledelse, skriver Journalisten.

Det er trolig Guri Hjeltnes og Douglas Underwood som er innstilt som faglig likestilte. Hjeltnes er førstevalget, ettersom det ønskes flere kvinner i akademiske toppstillinger.

Hjeltnes opplyser til Journalisten at hun ikke har hørt noe fra BI, og at hun ikke er kjent med innstillingen. Like før jul ble Hjeltnes ansatt som politisk kommentator i VG, og hun vil ikke si noe om hvordan et tilbud fra BI vil bli vurdert i forhold til at hun skal tiltre VG-stillingen 1. mars.

I tillegg til de to innstilte søkte også NRK-reporter Hans-Wilhelm Steinfeld, dr. polit. Johann Roppen og Pål Aarsæther (Master of Science).

Professortilsettingen ved BI skal behandles i det akademiske kollegium ved BI 27. januar. Den formelle ansettelsen skjer i BI-styret.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial