*Nettavisen* Økonomi.

Ingen rettssak mot Seim i år

Foto: (TV 2)

Investor Carl Fredrik Seim, som er siktet for økonomisk utroskap, havner ikke i Bergen tingrett med det første. En eventuell tiltale er også langt unna, men de mange sivilrettslige sakene mot Seim går sin gang.

Politiet i Bergen avsluttet etterforskningen mot Seim i forrige uke, men vil ikke opplyse noe om innholdet i forslaget til påtaleavgjørelse som skal treffes ved Hordaland statsadvokatembete.

- Jeg kan bekrefte at etterforskningsdokumentene er kommet, men innstillingen fra politiet er intern og vil ikke bli offentliggjort før det foreligger en påtalebeslutning, sier statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen til NTB.

Selv da er det usikkert om politiets innstilling blir gjort kjent.

Mye papir

Statsadvokaten sier det er mye å lese før han kan vurdere det juridiske grunnlaget for en eventuell tiltale.

- Jeg må nå skaffe meg en oversikt før jeg vurderer jussen i saken. Det er umulig å gi noen antydning om hvor lang tid dette vil ta, sier Stolt-Nielsen.

Han bekrefter imidlertid at Bergen tingrett har så stort arbeidspress at det ikke ville blitt noen sak på denne side av nyttår, selv om det allerede var tatt ut en tiltale.

Den opprinnelige siktelsen mot den 30 år gamle finansmannen var en ren smørbrødliste der gjennomgangsmelodien var utroskap mot egne selskaper. Primært rettet politiet søkelyset mot Seims disposisjoner i fjor sommer da han først kjøpte og senere begjærte oppbud for det gamle skipsverftet Mjellem & Karlsen i sentrale Bergen.

Staff avventer

Seims forsvarer, Trygve Staff, sier til NTB at han har mottatt etterforskningsdokumentene i saken.

- I øyeblikket er jeg på ferie og dokumentene ligger uåpnet på mitt kontor. Jeg regner med å få tid nok til å sette meg grundigere inn i saken i løpet av høsten, sier Staff.

Han vil foreløpig ikke mene noe om det er grunnlag for en straffesak mot Seim, men viser til at klienten gjentatte ganger har forsikret at "han ikke har gjort noe ulovlig".

Staff sier siktelsen handlet om forskjellige typer økonomisk utroskap mot egne selskaper. Han mener det er viktig å få fram at mange har misforstått siktelsen dit hen at den handler om underslag.

- Det er Seims egne selskap han er siktet for økonomisk utroskap mot. Utover det vil jeg ikke si noe om sakens realitet før jeg har satt meg inn i politiets etterforskningsdokumenter, sier Staff.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.