*Nettavisen* Økonomi.

Ingen streik i staten - enighet i meklingen

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland mekler i statsoppgjøret. Foto: (NTB scanpix)

Ingen streik i staten - enighet i meklingen.

24.05.19 13:45

OSLO (NTB, Nettavisen): Det blir ingen streik i staten. Saken oppdateres.

Fredag morgen er utfallet av meklingen fortsatt uklart.

- Møt opp på jobb, er budskapet fra LO Stat klokka 07.

Se informasjon om pågående meklinger på riksmekleren.no

– Det er ingenting nytt å melde. Meklingen pågår fortsatt, opplyste Riksmeklerens kontor til NTB klokken 5.13.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa før midnatt at det fram til da har vært bevegelse, men at partene ikke var i mål. Dermed ble det klart for mekling på overtid.

– Så lenge det er håp, vil partene normalt bli sittende, men dette må jeg ta formelt med dem, sa riksmekleren da det bare gjensto en snaut time før fristen for meklingen i statsoppgjøret gikk ut.

Kan drøye

I slike situasjoner er det ingen begrensning på hvor lenge de kan holde på, men det er ikke uvanlig at det dreier seg et relativt stort antall timer – innimellom et tosifret sådan.

Ruland poengterte før midnatt at det har vært bevegelse fra begge sider siden prosessen startet onsdag formiddag, og at han mente partene fortsatt hadde grunnlag for å snakke sammen i forsøket på å finne en enighet om årets lønnsoppgjør.

To hovedtemaer

Alle de fire hovedorganisasjonene i statlig sektor, LO, YS, Unio og Akademikerne, var torsdag kveld i innspurten av årets lønnsoppgjør. På andre siden av meklingsbordet sitter forhandlingsdelegasjonene til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Det er to hovedtemaer partene har brakt til mekling – økonomi og et pensjonsspørsmål. Vi er ikke i mål på noen av spørsmålene, men det har vært bevegelse fra begge sider på begge områder. Dette er begge krevende spørsmål med stor betydning for partene, sier Ruland.

LO Stat tar ut over 2000 medlemmer i første streikeuttak. I tillegg har YS Stat varslet streikeuttak for 250. Unio tar ut 1000 og Akademikerne stat 524.

LO Stat opplyser at de tar ut over 2000 medlemmer i første streikeuttak. I tillegg har YS Stat varslet streikeuttak for 250. Unio tar ut 1000 og Akademikerne stat 524.

Fakta

Her første streikeuttak fra LO Stat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.