Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vil ha denne luksusgården

Herskapsboligen midt i Oslo er trukket fra markedet.

Det vakte oppsikt da det i februar i år ble kjent at Madserud Gård var til salgs.

- Her får du 12 mål park i Madserud Allé med på kjøpet. Selv om eiendomsmarkedet er litt slapt nå, så er ikke dette dagligdags, sa administrerende direktør Per Bomann-Larsen hos eieren av gården, Selvaag Eiendom, til Nettavisen i februar.

SELGE BOLIGEN? Finn megler

Kjøper av denne eiendommen ville kunne boltre seg på eget gods så og si midt i sentrum av hovedstaden. Prisantydningen var deretter; pluss minus 100 millioner kroner.

Etter 9 måneder trekkes eiendommen fra markedet. Det har ikke vært mulig å finne kjøpere som er villige til å betale nok.

- Markedet for denne typen eiendom var åpenbart ikke så sterkt som vi og megleren trodde. Vi har derfor trukket denne eiendommen fra markedet, og har startet et prosjekt med å utvikle eiendommen til kontorformål, sier Bomann-Larsen i en epost til Nettavisen.

Boligmarkedet følger du på BOLIGA.NO

Det hjalp altså ikke at det var en av hovedstadens mest erfarne meglere av dyre eiendommer, Finn Caspersen i M2 Eie Eiendomsmegling, som hadde oppdraget.

- Det er et ordentlig morsomt oppdrag. Det krever en del kontaktflate, for å si det mildt, sa Caspersen til Nettavisen da ha fikk oppdraget. Madserud Gård ble aldri lagt ut i det åpne markedet.

Rike privatpersoner i Norge og utlandet var målgruppen. Men også staten og ambassadene kunne være aktuelle kjøpere, mente Caspersen.

Det er et historisk sus over Madserud Gård. EIendommen ble skilt ut fra Skøien Hovedgård i 1873. Skøien Hovedgård eies av finansmannen Tore Aksel Voldberg.

Fra 1886 bodde kommandørkaptein Fredrik Georg Wilhelm Sverdrup på Madserud. I 1903 ble gården overtatt av Harald Løvenskiold. Huset ble ombygd, med blant annet de karakteristiske søylene foran inngangspartiet.

Fabrikkeier Christian Mustad var den siste som brukte Madserud Gård som bolig. De siste 30 åra har eiendommen vært i Selvaag-gruppens eie. Den huser i dag et kunstgalleri - galleri Brandstrup - samt rastauranten Madserud Gård.

Nettopp restauranten har vært gjenstand for strid. I 2004 måtte de stenge uterestauranten etter klager fra nabolaget. Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen, som bor i Madserud Allé, var blant de som klaget på nattestøy i forbindelse med uteserveringen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Kommentarer til denne saken