Gå til sidens hovedinnhold

Innfører nye tiltak i matbutikker i Oslo

Fra og med tirsdag må butikkene ha vakthold i butikkene så kundene i teorien kan holde to meters avstand til hverandre. Kravet er fremdeles en meter.

Oslo kommune innfører nå strengere regler enn i resten av landet. Da byrådsleder Raymond Johansen la fram de nye koronarestriksjonene fredag ettermiddag, meldte han om sosial nedstengning av hovedstaden.

Les også: Raymond Johansen reagerte kraftig på Nettavisens spørsmål

Treningssentre, svømmehaller, teatre, og andre samlingspunkt for kultur- og idrettsliv stenges i tre uker fra klokken 24.00 mandag. Samtidig innføres det full skjenkestopp i utelivet.

Les også: Dette er tiltakene som gjelder i Oslo fra tirsdag

Les mer her: Alarmerende smittetall: - Innfører sosial nedstengning av Oslo

I butikker og på kjøpesentre blir det også strengere. Butikkene må sørge for at kundene kan holde to meters avstand og - om nødvendig - ha vakthold for å sørge for at det ikke er flere folk i butikkene samtidig enn at dette kan overholdes.

- Vi innfører krav om at butikker, kjøpesentre og lignende må sørge for at det ikke er flere til stede i lokalet enn at det kan holdes to meters avstand. Tillatt antall kunder i lokalet begrenses ut fra størrelsen på lokalet. Det skal - om nødvendig - være vakthold som sørger for at kravet holdes, sa Johansen.

I videoen øverst i saken kan de se Raymond Johansen presentere de nye restriksjonene for Oslo kommune.

Les også: I disse kommunene blir det munnbindpåbud i matbutikken: - Det er mildt sagt krevende

- Skal være trygt

Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, forteller at de nå skal bruke helgen godt på å få informert alle ansatte så alle har satt seg inn i regelverket.

- Vi skal gjøre alt vi kan for at det skal være trygt og godt å handle hos oss, sier han.

De har allerede kundeverter i flere butikker, som sørger for at smittevernsreglene holdes. Nå må de vurdere hva de skal gjøre for at de kan følge det nye regelverket.

Coop skal også finne ut om rutinene de hadde i vår, blant annet i forbindelse med påsken, er gode nok nå eller om de må gjøre tilpasninger for at det skal passe de nye smittevernreglene.

- Nå skal vi først gjøre beregninger på hvor mange kunder vi kan ha i butikkene samtidig. Er vi i tvil om kundene klarer å holde nok avstand, settes det inn kundeverter, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen.

- Samtidig er Coop veldig heldig som har store varehus som Obs og Coop Mega, hvor det er store areal og lettere å holde nok avstand til andre, sier han.

Les også: Nye koronatiltak: Setter maksgrense for kunder i butikken

Må se på konsekvensene

Også Norgesgruppen, som eier blant annet Kiwi og Meny, må bruke helgen på å se hvordan tiltakene vil påvirke deres butikker.

- Vi forholder oss til myndighetenes regler, og må se på hvilke praktiske konsekvenser det vil ha for oss. Vi skal selvfølgelig finne gode løsninger for hvordan dette skal håndteres, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland.

- Smittevernstiltakene skal ivaretas, påpeker hun.

Nettavisen har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra Rema 1000.

Se byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hisse seg opp her:

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken