TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): - Vi gjorde det på den tradisjonelle måten. En mellomleder brukte masse tid på å lage en presentasjon i Powerpoint. Så kom han inn i møterommet. Men allerede på side 3 har han mistet tråden fordi han er blitt avbrutt av overordnede som spør om ting som kommer på side 6. Om de bare kunne sittet stille og lyttet.

LES OGSÅ: Børsnerver i helspenn: Verdens rikeste pøser ut aksjer

Sånn beskriver Amazons gründer og toppsjef Jeff Bezos hvordan et helt vanlig møte i selskapet kunne utvikle seg før han la ned Powerpoint-forbud i selskapets møterom. Amazon-suksessen har gjort Bezos til verdens rikeste menn.

Han er også kjent som en litt annerledes leder.

Ikke nok å lese

Derfor starter nå møtene i Amazon med at deltakerne får utdelt et notat. Istedet for å se og høre på noen, må de altså istedet lese notatet før diskusjonen starter. Bezos oppfordrer alle til å notere mens de leser, skriver nettstedet CNBC.

- Notatet skal legge grunnlaget for det som forhåpentligvis blir en god diskusjon, forteller Bezos som ikke har angret på Powerpoint-forbudet.

- Det er det smarteste vi har gjort i Amazon, sier han.

Unngår bløffing

Men kunne ikke deltakerne fått notatet i forkant av møtet, istedet for å bruke møtetiden til å lese? Nei, mener den utradisjonelle toppsjefen og forklarer hvorfor han synes det er en dårlig løsning:

LES OGSÅ: Runar Hollevik i Norgesgruppen tror Amazon snart kan gå inn i norsk dagligvare

- Mange toppledere vil da bløffe seg gjennom møtet og late som de har lest det. Vi har det ofte så travelt at du faktisk må sette av tid for å være sikker på at det leses.

Bezos mener forskjellen på presentasjoner og notater er at Powerpoint ofte inneholder "obskur informasjon, mens notater inneholder "verb, setninger og hele avsnitt".