– Jeg trodde jeg hadde magesår. Jeg ble lagt inn på akutten klokken 8 om morgenen, to timer etterpå fikk jeg beskjed. Jeg var alene. Det var ganske direkte. De holdt ingenting tilbake. Det er kreft med spredning. Du har ikke mye tid igjen.

Det fortalte komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman da hun gjestet podkasten Stavrum & Eikeland i forrige uke. Historien om den alvorlige sykdommen som snudde opp ned på livet til 45-åringen har rørt svært mange nordmenn, og på en drøy uke har over 4000 givere til sammen donert over en million kroner til Rehmans kamp mot kreften.

Dermed har innsamlingen, som skal finansiere store deler av en eksperimentell immunbehandling i utlandet, straks nådd målet på 1,2 millioner kroner.

Rehmans barndomsvenninne, Arti Sharma Lopes, er ansvarlig for innsamlingen. Hun er overlykkelig:

– Der er overveldende med alle varme tilbakemeldinger, all støtte og kjærlighet som har kommet inn. Jeg hadde ingen forventninger om at det skulle komme inn over en million på en uke. Det er helt fantastisk at det norske folk viser støtte og kjærlighet i en slik situasjon. Det varmer stort å tenke på at hun kan få en behandling som kan bedre livskvaliteten hennes, sier Lopes til Nettavisen.

At folk bryr seg merkes på flere vis. Rehman-episoden gjør Stavrum & Eikeland til en av Norges største podkaster denne uken, med mer enn 100.000 avspillinger.

–Responsen på podkasten har vært helt utrolig, sier Shabana Rehman til Nettavisen.

– Folk åpner hjertene sine og deler av sine erfaringer og sender masse kjærlighet, legger hun til.

Nettavisen donerer alle inntekter fra denne podkasten til Spleisen til Shabana. Det gir påfyll av 43 000 kroner - hittil.

Lytt til episoden nederst i saken.

– Shabanas kamp gjør sterkt inntrykk, sier Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum.

Les også: Shabana takker det norske folk: – Det er håp, selv om prognosen er så dårlig som den er

– At hun ville dele sine følelser i denne tøffe tiden for henne og dermed setter ord på noe som man vanligvis ikke snakker om, er utrolig sterkt. Vi håper hun finner det hun leter etter i utlandet, sier Stavrum.

Hør podkasten med Shabana Rehman her: