*Nettavisen* Økonomi.

Innsiderne fråtser i Smedvig

Foto: (Foto: Smedvig)

Aksjekursen i offshore-selskapet Smedvig har gått til himmels. Bare i løpet av den siste måneden har fire Smedvig-topper lempet ut aksjer i stor stil.

17.09.04 12:00

Etter flere år i dvale, er det endelig i ferd med å løsne for riggselskapene. Aksjekursen i Smedvig er doblet siden årsskiftet, og særlig de siste månedene har det gått bratt oppover.

De siste dagene har imidlertid aksjekursen fått en knekk. Årsaken kan være at sentrale personer i Smedvig-systemet har står for hele fem innsidesalg siden 20. august.

Den største transaksjonen av alle er det sjefen sjøl, Kjell E. Jacobsen, som står for. 14. september løste han inn 90.000 opsjoner i B-aksjen, samtidig som han solgte 85.000 A-aksjer for knapt 72 kroner stykket. B-aksjene fikk han kjøpt for 62 kroner.

I aksjemarkedet ble B-aksjen samme dag omsatt for cirka 70 kroner, slik at opsjonsavtalen sikret Kjell E. Jacobsen en betydelig rabatt.

Onsdag og torsdag denne uka har Smedvigs mangeårige styremedlem, Andrew C. Salvesen, fulgt i samme spor. I løpet av to dager lempet han ut hele sin aksjebeholdning på 78.400 aksjer. Salvesen cashet inn 7,7 millioner kroner på salget.

To andre innsidere i Smedvig, investorkontakt Jim Dåtland og riggsjef Stein Disen, har også benyttet kursoppgangen til å kvitte seg med aksjer. Dåtland solgte 1.200 aksjer for 95.000 kroner, mens Disen har håvet inn 325.000.

Informasjonssjef Hilde Waaler i Smedvig kjenner ikke til noen spesielle forhold som forklarer hvorfor så mange innsidehandler er blitt gjennomført på så kort tid.

- Nei, ikke det jeg kjenner til, sier hun til TV 2 Nettavisen, og utdyper:

Kjell E. Jacobsen valgte å innløse opsjonene fordi de forfalt 30. september. For øvrig brukte han hele gevinsten etter skatt til å kjøpe aksjer i selskapet. Når det gjelder Salvesen, anser vi i Smedvig det som et privat anliggende.

TV 2 Nettavisen lyktes ikke å komme i kontakt med Salvesen fredag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.