Gå til sidens hovedinnhold

Inntekts-eksplosjon: John Carew håvet inn

Carew tjente 5 millioner i fjor på sitt produksjonsselskap og investeringsselskap.

Carew etablerte så langt tilbake som i juli 1999 selskapet JC Productions AS, som er registrert under bransjen «takstmann».

Selskapet hadde så å si ingen omsetning i 2019, men inntektene eksploderte i fjor utgjorde 3,74 millioner kroner. Med minimale kostnader ga det et driftsresultat på hele 3,4 millioner kroner og det samme resultatet før skatt.

Det går bare med 0,2 årsverk til å drifte produksjonsselskapet, slik at lønnskostnadene i 2020 utgjorde beskjedne 168.000 kroner.

Nettavisen har ikke fått avklart hva den store inntektsøkningen skyldes. Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Carews mangeårige manager og forretningspartneren Per A. Flod for en kommentar til tallene, men ikke lyktes. Carew har etter at han la opp fotballkarrieren primært investert i eiendom, sammen med Flod.

Les også: John Carew bekrefter forhold med 24 år gammel modell

Forsiktig

Overskuddet er forsiktig plassert i banken, bankinnskuddene økte fra 434.000 kroner ved utgangen av 2019 til 4,07 millioner ett år senere.

Den tidligere fotballstjernen eier også 98,5 prosent av selskapet John Carew AS. Her eier moren Jorun 1 prosent og Per A. Flod 0,5 prosent.

Selskapet økte finansinntektene fra 1,04 millioner kroner i 2019 til 1,15 millioner i fjor. Resultatet før skatt steg i perioden fra 264.000 kroner til 932.000.

Les også: John Carew i boligkrangel - saksøkt mann hevder fotball-stjernen solgte ham en brannfelle

Over 18 millioner

Her er plasseringene mye mer offensive, og Carew kunne glede seg over 600.000 kroner i økte verdier fra aksjeplasseringene. Per. 31. desember 2020 hadde selskapet over 4,6 millioner kroner i aksjemarkedet, 7 millioner i andre finansaktiva.

Med 7 millioner i banken ga det samlede verdier for 18,6 millioner kroner i det gjeldfrie selskapet.

Nettavisen skrev i 2016 at han hadde tjent seg søkkrik på eiendom. I august i fjor solgte Carew en luksusleilighet for 29 millioner kroner på Sørenga, som ble reinvestert i en ny eiendom i Homansbyen.

Les også: John Carew blir sammenlignet med rollefiguren sin: - Jeg er en bedre fyr enn Michael Ellingsen

Etterforskes

Før sommeren ble det kjent at Carew skal etterforskes for grovt skattesvik. Carew mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet. Han mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge.

- Dersom du er i Norge mer enn 183 dager i året, så anses du som bosatt i Norge. Alle som er bosatt i Norge skal opplyse om all sin inntekt og formue i skattemeldingen og betale skatt av dette, uttalte påtaleansvarlig i saken, førstestatsadvokat Marianne Bender i begynnelsen av juni.

John Carew sto oppført med en formue på 31,7 millioner kroner i skattelistene for 2019. Han står med 0 i inntekt og betalte bare 257.000 kroner i skatt. Ligningstallene for 2020 er ikke klare før til høsten.

Mange klubber

John Alieu Carew, som er hans fulle navn, fyller 42 år i neste måned og kan se tilbake på en karriere i Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Beşiktaş, Lyon, Aston Villa og Stoke City. Han avsluttet karrieren West Ham i mai 2012.

Etter at han la opp som fotballspiller bygget han etter hvert opp en ny karriere som skuespiller og fikk ros for en av de sentrale rollene i dramaserien Heimebane, som gikk i to sesonger på NRK.

Våren 2021 ble det kjent at han skulle spille rollen som «Benny» i en ny Olsenbanden-film.