Gå til sidens hovedinnhold

Inntektssmell for Johaug - gikk glipp av børsmoroa

Therese Johaug gikk på en inntektssmell i 2020 og er veldig forsiktig med hvordan hun plasserer millionformuen.

Norges og verdens ubestridte beste kvinnelige langrennsløper måtte tåle at hennes investeringsselskap Setra AS fikk en inntektsnedgang fra 5,42 millioner i 2019 til 3,08 millioner kroner i 2020.

Driftsresultatet var i perioden ned fra 5,18 millioner kroner til 2,96 millioner. Finansinntektene falt også, og det bidro til at resultatet før skatt ble nesten halvert fra 7,26 millioner kroner i 2019 til 3,9 millioner i fjor.

Selskapet har ingen ansatte, så det er altså ingen lønnskostnader.

Les også: Johaug og Iversen svarer på den tyske trenerens vektutspill

Alt i rentemarkedet

Johaug har plassert det hun tjener i rentefond, men også mye i banken, til tross for det rekordlave rentenivået.

Ved utgangen av fjoråret var drøyt 12 millioner kroner plassert i Odin rentefond, hele 15,9 millioner i banken. Langrennsstjernen har dermed gått glipp av en solid børsoppgang.

Johaug eier også aksjer i selskapene Lillesetra og Champion Holdco, hvorav sistnevnte er den største aksjeposten. De bokførte verdiene av disse eierandelene er 5 millioner kroner.

I fjor ga eierandelen i Lillesetra et utbytte på 1,47 millioner kroner. Johaug har en egen kleskolleksjon gjennom merkevaren Johaug.

Les også: Johaug om kritiske nordmenn: - Det er folk som ikke liker min personlighet

Løperfond

I likhet med de andre norske langrennsstjernene nyter Johaug godt av Løperfondet til Norges Skiforbund. I Løperfondet, og lignende ordninger som andre idrettsutøvere har, kan utøverne plassere inntekter fra premier, vinnerbonuser og sponsoravtaler.

Beskatning utsettes og pengene blir stående i fondet til karrieren tar slutt. Utøverne selv bestemmer hvor mye de setter av på denne måten - inntektene må tas ut og beskattes på vanlig måte i løpet av seks år etter karriereslutt.

Johaug har i tillegg til verdier i Setra AS og de andre selskapene en ikke ubetydelig personlig formue, slik at den samlede formuen trolig er på godt over 50 millioner kroner.

Les også: Johaug skal gå Ski Classics-renn i vinter

VM-dronning

Therese Johaug (født 25. juni 1988) er først og fremst langrennsløper, men også en friidrettsutøver som primært har prøvd seg på 10.000 meter.

Hun har hele 14 VM-gull i langrenssporet, hvorav ti individuelle gull, men bare ett OL-gull. Det var tilbake til 2010, da hun ble olympisk mester i 4 × 5 km stafett i Vancouver.

Ifølge Wikipedia er Johaug 16 ganger norgesmester på ski, og har vunnet hele 77 verdenscuprenn og verdenscupen sammenlagt tre ganger.