Gå til sidens hovedinnhold

Inntektsstup for Alan Walker

Inntektene ble halvert for Alan Walker i koronaåret 2020.

Regnskapstallene for hovedselskapet hans Alan Walker AS er nå klare. Og tallene viser at salgsinntektene halverte seg fra 96,6 millioner kroner i 2019 til 49 millioner i fjor.

Driftskostnadene, ikke minst varekostnadene, var også betydelig ned, slik at fallet i driftsresultatet ble på ca. 15 millioner kroner til 24,1 millioner. Før skatt satt Walker igjen med 24,8 millioner kroner, mot 38,9 millioner året i forveien.

Verdiene i selskapet består i hovedsak av fordringer og penger på bok. Over 25 millioner kroner stod inne på bankkonto ved utgangen av 2020.

Les også: Alan Walker spilte inn 50 millioner

Intet utbytte

Alan Walker AS hadde per 31. desember i fjor en egenkapital på drøyt 42 millioner. Walker tok ikke ut noe i utbytte i fjor, hele overskuddet ble overført egenkapitalen. I tillegg til Alan Walker AS har artisten datterselskapet Alan Walker Concerts AS.

Dette selskapet fikk et virkelig stort inntektsstup som følge av koronanedstengingen, omsetningen raste fra 16,9 millioner kroner i 2019 til under 2 millioner i 2020. Et overskudd før skatt på 4,83 millioner ble snudd til et underskudd på 891.000 kroner.

Egenkapitalen i datterselskapet er dermed tapt og var ved utgangen av fjoråret negativ med drøyt 5 millioner kroner.

Les også: Kjempesmell for Kygo på lydprodukter

Flyttet til Bergen

Alan Olav Walker (24) er født i Northampton i England) og er en norsk-britisk DJ og musikkprodusent. Han flyttet i 1999 sammen med familien til Bergen og vokste opp i bydelen Fana. Hans far er britisk, mens moren er norsk.

Walker ble oppdaget som musikkprodusent gjennom YouTube og ble verdenskjent i desember 2015 da han ga ut «Faded». I 2019 ble han kåret til årets spellemann under Spellemannprisen 2018.

Walker var under oppveksten teknologiinteressert og fordypet ifølge Wikipedia seg i områder som programmering og grafisk design. Han startet karrieren med å legge ut musikk-klipp på nettet.

Nettavisen skrev om fjorårstallene at i januar 2020 var Walkers musikk avspilt over 60 milliarder ganger, og han hadde over 60 millioner følgere i sosiale medier.