*Nettavisen* Økonomi.

Innvandrerne gir oss lavere priser

Innvandrere i Oslo gir oss ikke bare rimelige tilbud, men presser også prisene ned, hevder førsteamanuensis Hans Mathias Thjømøe ved Handelshøyskolen BI.

Det er vanskelig for innvandrere å etablere seg i arbeidsmarkedet i Norge, derfor er den eneste løsningen for mange å starte opp som sin egen arbeidsgiver, skriver Aftenposten Aften.

Er det dressen som trenger en rens, eller skoene en reparasjon. Skal du kjøpe pizza, eller polere bilen - da er det bare å benytte seg av innvandrerbutikkene, fordi det er her de rimelige tilbudene er å finne.

- Folk polerer ikke bilen sin hos Shell når et innvandrerfirma gjør jobben for halve prisen, sier førsteamanuensis Hans Mathias Thjømøe ved Handelshøyskolen BI, til avisen.

Thjømøe understreker at for å komme seg inn på markedet benytter innvandrerne seg av pris-variabelen, og at spørsmålet da blir om de kan holde slike priser på sikt.

- Det er veldig positivt med næringsutvikling blant innvandrere. Det gir nye impulser til næringsutviklingen her hjemme. De har med seg erfaringer fra andre områder, og slik får en til noe som er nyskapende, supplerer Birgit Helene Jevnaker, førsteamanuensis for innovasjon og økonomisk organisering ved BI.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.