Gå til sidens hovedinnhold

Intel letter på sløret

Intel ønsker å demonstrere for hele verden at de er i rute med sin dobbeltkjerneteknologi. En håndfull nettsider har derfor fått en sniktitt på fremtidens prosessorer.

I lang tid ble det nærmest satt likhetstegn mellom ytelse og frekvens på prosessorene.

Dette var en fordom som ble knust etter at prosessorprodusentene AMD og Intel valgte to forskjellige strategier, og AMD kunne oppnå samme ytelse som Intel med bare 60-70 prosent av klokkefrekvensen.

Klokkefrekvens er ikke alt
I de par siste årene har både Intel og AMD forsøkt å fortelle markedet at klokkefrekvens ikke lenger er det eneste som betyr noe.

Nå som prosessorer med to kjerner vil dukke opp i løpet av sommeren vil det bli mer tydelig enn noen gang.

Dobbeltkjerne
En prosessor med dobbeltkjerne-teknologi kan både i teorien og praksis opp til doble ytelsen på en datamaskin – enten ved å gjøre én oppgave dobbelt så fort, eller gjøre to oppgaver samtidig uten ytelsestap.

Dette kan den gjøre fordi – enkelt fortalt – to prosessorkjerner sitter på den samme prosessoren og samarbeider.

Intel og AMD har kjempet med hverandre i mange år om å være best og å komme ut med det nye først, og få vil være uenige i at AMD den siste tiden har hatt et overtak.

Klar beskjed
Intel sendte i dag en klar beskjed til verden om at dette ikke kommer til å fortsette og at de er vel i rute med den nye teknologien som ventes å komme på forbrukermarkedet i løpet av våren.

Dette gjorde de ved å sende ut en rekke ferdige systemer til nettsider som har fått teste dette fritt og se at ting faktisk som det skal og etter forventningene.

AMD på sin side er ikke ventet å slippe dobbeltkjerneprosessorer for forbrukermarkedet før i starten av 2006, men de er ventet å slippe prosessorer for servermarkedet i løpet av sommeren med to kjerner.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg