Det var under sin årlige Hon Hai Tech Day mandag at Apple-leverandørene Foxconn, også kjent som Hon Hai Technology Group, lanserte planene om produksjon av tre elbilmodeller.

På mandagens konferanse presenterte det taiwanske teknologiselskapet at de kommer med en SUV, kalt Model C, sedanen Model E og en buss med navn Model T. Alle tre modellene vil gå merkevarenavnet «Foxtron».

Med produksjon av tre av elbilmodeller er en del av ambisjonene om å etablere seg som en storfisk innen bilindustrien, melder The Verge.

- Vår største utfordring er at vi ikke vet hvordan vi lager biler, uttalte styreformann Young Liu i Foxcoon på konferansen, ifølge nettstedet.

Les også: Ny strømkabel til England står for 40 prosent av strømeksporten - snart skal kapasiteten dobles

Satser stort

Til tross for at de beveger seg ut på ukjent farvann, er ambisjonene til Liu og Foxconn store.

Model C har en akselerasjon fra 0-100 km/t på bare 3,8 sekunder og en rekkevidden på minst 64 mil.

Sedanen Model E skal etter planene bli enda raskere og en rekkevidde på over 700 kilometer på én ladning. Modellen er designet av italienske Pininfarina. Det italienske bilprodusenten er kjent for oppdrag for kjente merkevarer som Ferrari, Jaguar og Maserati.

Elbilsatsningen er en del av planene om å gå bort fra å levere telefoner, datamaskiner og andre elektronisk programvare.

Liu har uttalt at han ser for seg at Foxtron skal stå frem prosent av verdens elbil-produksjon fra og med 2025.

Les også: Sikret milliardkontrakt: Skal stå for parkeringsplasser for reisende

Gigantisk omsetningsmål

Den elektriske bussen, Model T, skal etter begynne å trafikkere på veiene i Taiwan allerede neste år. Bussen vil ha en toppfart på 120 km/t og en rekkevidde på 40 mil.

Personbilene Model C og Model E, skal etter planen følge etter. Først SUV-modellen i 2023 og så kommer sedanen.

Foxtrons visepresident Tso Chi-sen fortalte på mandagens konferanse at de skal omsette for rundt 300 milliarder kroner om fem år, ifølge Dagens PS.

Foxconn skal både produsere egne biler og for andre. Samtidig som de sikter seg inn på å bli en stor underleverandør av elbilkomponenter.

Les også: Kjempeår for Bjørn Dæhlie - tjente rått på Tesla