Gå til sidens hovedinnhold

Iranerne gransker Statoil

Iranske myndigheter har nedsatt en komité som skal undersøke om Statoil har betalt bestikkelser for å vinne innpass i oljevirksomheten i landet.

Det sa styremedlem i det nasjonale iranske oljeselskapet NIOC, Mohammad Ali Emadi, til Bloomberg News fredag, ifølge TDN Finans.

Ble orientert

Tidligere denne uka var en tallrik delegasjon fra det iranske oljedepartementet på besøk i Norge. Oljeminister Einar Steensnæs, fungerende Statoil-sjef Inge K. Hansen og Riksadvokaten var blant dem som orienterte de iranske byråkratene om korrupsjonsanklagene som felte konsernsjef Olav Fjell, styreformann Leif Terje Løddesøl og sjef for den internasjonale divisjonen Richard Hubbard.

Nå har iranerne bestemt seg for å dykke enda dypere ned i materien. Fredag oppnevnte regjeringen en granskingskomité som skal avdekke om Statoil har gjort seg skyldig i bestikkelser.

Komitéen består av både byråkrater, politikere og forskere.

- Ingen konsekvenser

Emadi understreker at resultatet av undersøkelsene ikke vil få noen konsekvenser for Statoils engasjementer i Iran, hvorav operatørskapet på det gigantiske gassfeltet South Pars er det desidert viktigste. NIOC-styremedlemmet opplyser ikke om korrupsjonssaken påvirker Statoils muligheter til å trappe opp virksomheten i det oljerike landet.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene