It-galopp på børsen

Teknologiaksjene stiger heftig på børsen torsdag. It-indeksen har ikke vært høyere siden mai 2002.

Etter gårsdagens forsiktige hvileskjær, går det oppover igjen på børsen. Ved lunsjtider var hovedindeksen 1 prosent opp, anført av Storebrand, Tandberg og Hydro.

Pluss ti prosent for Tandberg

Tandberg-aksjen er tatt inn i varmen igjen av flere meglerhus, og kursen har steget ti prosent siden årsskiftet. Tandberg-oppturen er en viktig årsak til at it-indeksen stiger til nye høyder. Ved lunsjtider hadde indeksen steget 3 prosent til drøye 91 poeng, den høyeste noteringen siden 31. mai 2002. Tandberg-aksjen var på samme tidspunkt 4,4 prosent opp.

Også for Opticom-aksjonærene fortsetter moroa. Torsdag er aksjen nye 7 prosent opp. Kursen er nesten doblet på halvannen måned, og daytraderne er ikke alene om å innkassere saftige gevinster. På meglerstatistikken torsdag troner First Securities høyest blant nettokjøperne, med Stocknet som en god nummer to.

Birdstep er torsdagens suverene børsvinner med en opptur på formidable 24 prosent etter at selskapet kunngjorde en avtale med Nortel Networks. Finansdirektør Hans Petter Hauge i Birdstep Technology uttaler til TDN Finans torsdag at avtalen viser at markedet for mobile IP-løsninger er i ferd med å våkne.

Tredobling for Fredriksen

Onsdagens børsvinner, John Fredriksen-dominerte Golar LNG, falt litt tilbake etter børsåpning torsdag, men hentet seg inn igjen litt utpå dagen. Rederiet har nå en børsverdi på 7,5 milliarder, og er en av gigantene på shipping-lista ved Oslo Børs. For bare åtte måneder siden var verdien under 3 milliarder.

Også Storebrand og Telenor bidrar til børsoppgangen torsdag, og det samme gjør Orkla, Frontline og Norske Skog. I Europa er hovedbildet det samme som i Oslo, med en oppgang på rundt 1 prosent over hele fjøla.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.