Gå til sidens hovedinnhold

It-innsidere håver inn millioner

Ringreven Tom Adolfsen og en rekke andre innsidere i it-selskapet Software Innovation håver inn en fet gevinst etter å ha lempet ut aksjer for millioner.

Store innsidesalg er blitt nesten daglig kost ved børsen den siste tida. Tirsdag solgte innsidere i Tandberg Data aksjer for åtte millioner kroner, og onsdag var det innsiderne i Software Innovation sin tur.

Generalforsamlingen i Software Innovation vedtok i fjor et opsjonsprogram som skulle vise seg å bli gullkantet for de ansatte og styremedlemmene i selskapet. Programmet ga dem nemlig rett til å kjøpe Software Innovation-aksjer for 12 kroner stykket innen ett år var omme.

Kursen seksdoblet

Da opsjonsprogrammet ble vedtatt, var aksjekursen i Software Innovation rundt 7-8 kroner. Nå er den seks ganger så høy. Onsdagens opsjonsinnløsning gir dermed de ansatte en fet gevinst.

Til sammen har ansatte og styremedlemmer i Software Innovation via meglerhuset Alfred Berg lempet ut nesten 900.000 aksjer til 42 kroner stykket. Det gir et salgsproveny på 37,5 millioner kroner. Med en kostpris på bare 12 kroner, gir det en gevinst på hele 26,8 millioner.

Aller mest får administrerende direktør Per Kveim, som håver inn en gevinst på drøye 3 millioner etter innløsningen av 105.000 aksjeopsjoner. Direktørene Anders Volckmar og Rolv Romslo håver også inn en gevinst i millionklassen.

Tøffe Tom håver inn

Den tidligere Merkantildata-generalen Tom Adolfsen tjener også fett på nedsalget. Han har kvittet seg med 25.000 opsjoner, og innkasserer en nettogevinst på 750.000 kroner.

Finansdirektør Rolv Romslo sier til TV 2 Nettavisen at opsjonsprogrammet måtte løses inn før 24. april i år.

-Det er et program vi ble tildelt etter et generalforsamlingsvedtak fattet den 24. april i fjor, og de ga oss en opsjonsfullmakt som gjaldt ett år, forklarer han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot