Gå til sidens hovedinnhold

It knuste børs-røkla

Mens de store gutta hadde en kjip torsdag på børsen, viste it-selskapene spreke takter.

Norske Skog skuffet investorene med et resultat som var betydelig dårligere enn ventet torsdag ettermiddag, og kursfallet på 1,7 prosent bidro sterkt til at hovedindeksen endte i minus. Sluttnotertingen ble 184,52 poeng, som er 0,03 prosent lavere enn i går.

Oljeprisen falt torsdag morgen etter at ferske lagertall fra USA viste en overraskende lagerbygging sist uke. Det bidro til at Hydro endte 0,9 prosent ned. Aksjekursen i Statoil var uendret da børsen stengte.

Det var først og fremst it-sektoren som tok kaka ved børsen torsdag. It-indeksen steg 1,1 prosent, takket være en hektisk sluttspurt. Løftet kom etter at Nasdaq-indeksen i New York åpnet en halv prosent opp til tross for svake arbeidsmarkedstall publisert ved 14.30-tida norsk tid.

Birdstep flyr høyt om dagen, og torsdag er kursen endte nye 8,7 prosent opp til 18,70 kroner. Så høy har ikke kursen vært siden juli 2002.

Oppgangen kom etter at Birdstep i forbindelse med resultatpresentasjonen onsdag meldte at de hadde inngått en avtale med med en ledende global leverandør av mobil infrastruktur. Navnet på samarbeidspartneren blir først offentliggjort til uka.

Ementor henter seg pent inn etter det kraftige kursfallet tidligere denne uka, og steg 3,3 prosent. Også FAST fortsatte oppgangen fra i går.

Nera kan torsdag glede seg over en oppgradering fra it-veteran Morten Sundstø & co. i Alfred Berg, og aksjekursen steg 1,3 prosent i løpet av torsdagen.

I Europa lå de aller fleste børsene godt inne på plussida rundt klokka 16, men oppgangen var kun på inntil en halv prosent.

Følg børsutviklingen via TV 2 Nettavisens børssystem.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus