*Nettavisen* Økonomi.

IT-oppgang på slapp børs

Dagens børs var preget av lav omsetning, men positive tendenser fra IT-sektoren.

Omsetningen på dagens børs var langt lavere enn snittet for juli, og havnet knappe 3,2 milliarder. Hovedindeksen lå lenge helt flatt, men i løpet av siste halvtime havnet den ned 0,3 prosent.

IT-selskapet Appix opplevde en formidabel fremgang etter at en distribusjonsavtale med IBM ble kjent. Selskapet steg 16,95 prosent til 6,9 kroner per aksje i dag.

Også programvareselskapet Visma, som lager reinskapssystemer, opplevde en god dag. Selskapet var opp over 11 prosent i løpet av dagen, men falt i likhet med flere andre slskaper frem mot børsslutt og fikk til slutt en fremgang på 8,11 prosent. Oppgangen skyltes at Cevian Capital kjøpte seg opp ytterligere i firmaet i dag. Cevian eier nå totalt 6,02 prosent av aksjene.

Tandberg Data har fått hard børsmedfart noen dager etter flere annonseringer av storavtaler. Etter torsdagens gevinstsikring var selskapet fredag igjen en av vinnerne med en oppgang på 8,49 prosent.

Petrojack fikk igjen en god dag etter at det ble kjent at Sinvest har kastet seg inn i budkampen om firmaet. Selskapet steg derfor ytterligere 7,65 prosent etter en eventyrlig oppgang på 25 prosent i går.

Polimoon opplevde en mørk dag på børsen etter at de la frem kvartalsresultater som var svakere enn ventet. Salgsinntektene var noe høyere enn samme periode i fjor, men høyere råvarepriser og valutasvingninger gjorde at resultatet til slutt ble omtrent det samme. Selskapet skuffet derfor i forhold til forventningene og endte ned hele 6,85 prosent.

Statoil ble mest omsatte aksje også fredag med 745 millioner. De lå i likhet med hovedindeksen lenge an til å ende uendret, men i løpet av den siste halvtimen endte oljegiganten ned 0,52 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.