*Nettavisen* Økonomi.

IT-selskap friskmelder markedet

IT-konsulentselskapet Itera leverer årsbeste i det vanligvis svake tredje kvartalet, og melder om investeringslystne kunder.

Itera Consulting Group fikk et resultat før skatt på pluss 2,5 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 5,0 i samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene falt fra 51,1 til 50,1 millioner, men korrigert for utskilt virksomhet var det en moderat vekst. Driftsresultatet gikk fra minus 5,3 til pluss 2,3 millioner.

Itera påpeker at tredje kvartal var årets beste, selv om dette normalt er et sesongmessig svakt kvartal på grunn av ferien.

- Den gradvis positive utviklingen i IKT-markedet i første halvår 2004 fortsatte i tredje kvartal. Vi ser nå en reell vedvarende optimisme i etterspørselen etter neste generasjons forretningsløsninger. Salgssyklusen er generelt blitt kortere innenfor samtlige fokusområder i Itera-gruppen, heter det i kvartalsrapporten.

- Kundenes ensidige fokus på kostnadskontroll har avtatt og det er nå en økende etterspørsel etter innovative løsninger som skaper inntekter og forbedrer servicegraden, skriver selskapet videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.