Gå til sidens hovedinnhold

IT-stjerner på børsen i USA

Det er lovende utsikter for aspirantene til Nasdaq. De 22 IT-selskapene som ble nyintrodusert i år, har gjennomsnittlig steget med 28 prosent.

Etter noen år med færre og mye mindre spektakulære børsintroduksjoner enn i de glade dot-com-dagene, er det igjen lovende utsikter for teknologiselskaper med børsambisjoner.

Gode utsikter
En rapport fra analyselskapet Thomsom Financial viser at de IT-aksjene som ble notert på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq i år, har i gjennomsnitt vist en svært akseptable stigning på 28 prosent.

- Mer enn halvparten av årets introduksjoner er kommet på markedet til en pris i den høye enden av deres opprinnelige prisintervall, sier Richard Peterson, Thomson Financials sjefsanalytiker, til nyhetstjenesten Cnet.

Mange nye på børs
Det er godt nytt for selskaper som Google, som forventes å gå på børsen i 2004.

De gode nyhetene til tross, det er også en tredjedel av IT-selskapene som handles til priser under introduksjonsnivået.

Det er kommet 22 nye IT-selskaper på Nasdaq i år, 19 av disse ble introdusert det siste halve året, og Peterson forventer en pen flokk av nyintroduksjoner framover.

Felles for de som går på børs nå er at selskapene har flere år på baken, har en ledende posisjon på et nisjeområdet og er profitable før børsnoteringen.

Peterson tror på ingen måte at vi kommer til å se en gjentakelse av det galloperende markedet før dot-com-boblen brast. Heldigvis.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial