Milliardær Ivar Tollefsen kjøper boliger for 92 milliarder kroner, ifølge en børsmelding søndag kveld.

Ja, du leste riktig, milliarder. Tollefsens selskap Heimstaden kjøper boligene til selskapet Akerlius i Sverige, Danmark og Tyskland for 92,5 milliarder svenske kroner, eller 91,6 milliarder norske kroner, i det som er et av de største boligkjøpene i skandinavisk historie.

599 bygninger

Til sammen er det snakk om 599 eiendommer med til sammen 28.776 boliger i Berlin, Hamburg, Stockholm, Malmø og København.

– Vi er glade for å annonsere dette oppkjøpet på tvers av fem blomstrende og attraktive europeiske byer med rik kulturell arv, sterk økonomisk vekst og engasjerte innbyggere, sier Patrick Hall, sjef for Heimstaden Bostad, i en melding.

Med dette blir Heimstaden 50 prosent større i verdi. Fra før hadde boligkjempen en portefølje på 116.083 utleieenheter per andre kvartal 2021, verdt 187 milliarder svenske kroner.

Større i Berlin

Halvparten av boligene til Akelius er i Berlin, noe som betyr at selskapet mangedobler sin tilstedeværelse der, fra rundt 4.000 boliger i dag.

Les mer her: Tyske aktivister truer norsk milliardær: Kan overta tusenvis av Ivar Tollefsen-leiligheter i Berlin

Tollefsen er forøvrig en av Norges aller rikeste menn, med en personlig formue på 38,5 milliarder kroner, ifølge Kapital. Godt mulig at det tallet vil bli høyere i tiden fremover.

Avtalen er forøvrig forbeholdt godkjennelse fra konkurransemyndigheter.