*Nettavisen* Økonomi.

Jakter på FC-penger i England

Foto: (Scanpix)

Tapene i den engelske delen av Finance Credit skal ha vært underlig store før kollapsen. Ifølge TV 2 Nyhetene fortsetter jakten på skjulte bedrageripenger i England.

Tirsdag kom første dom i Norges største bedragerisak. Trond Kristoffersen ble dømt for grovt bedrageri av 1,4 milliarder kroner.

De siste to årene har jakten pågått for fullt etter bortgjemte penger - noe både Torgeir Stensrud og Kristoffersen alltid har nektet for finnes, senest i gårsdagens Tabloid på TV 2.

Etter det TV 2 erfarer, er søkelyset nå i hemmelighet rettet mot Finance Credit Limited, som er den engelske delen av selskapet.

England var et av de store satsingsområdene for Finance Credit-sjefene Trond Kristoffersen og Torgeir Stensrud før bobla sprakk for to år siden.

Bortsett fra to luksusleiligheter i London er foreløpig lite funnet. Tilsynelatende er det mindre fokus på et sort hull av forsvunne penger. Men TV 2 får bekreftet fra flere kilder at søkelyset nå er rettet mot Finance Credit Limited.

Bostyret i Finane Credit har i lang tid vært særlig interessert i to-tre porteføljer av fordringer i England. Disse endte med tap på over 100 millioner kroner.

Etter det TV 2 erfarer, oppfattes tapene som underlig store, selv i Finance Credit-sammenheng. Teorien er at det fra disse midlene kan ligge verdier gjemt. Arbeidet med å finne spor pågår nå.

Bostyrer Leif Petter Madsen vil ikke kommentere saken overfor TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.