Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på nettsvindel

Flere tvilsomme nettsteder ble funnet da Forbrukerombudet gjennomførte en kampanje for å avdekke svindel på internett. Kampanjen er et samarbeid med forbrukermyndighetene i 24 land.

Med hjelp fra Lotteritilsynet gjennomgikk Forbrukerombudet norske nettsteder som lokker med tilbud som er "for gode til å være sanne". Det omfatter blant annet tilbud om lønnsomme hjemmejobber, falske lotteritilbud, tilbud om bøker om hvordan man skal bli rik i en fei og ulovlig markedsføring av slankeprodukter og alternativ behandling.

Avdelingsdirektør Gry Nergård hos Forbrukerombudet sier at nettsvindel er et stadig økende problem internasjonalt. Derfor er det viktig at forbrukermyndighetene over hele verden kan utveksle informasjon og samarbeide for å spore opp, stoppe og straffe dem som driver denne virksomheten.

Forbrukerombudet vil nå bestemme hva det skal foreta seg overfor de tvilsomme nettstedene som ble funnet. Der det dreier seg om villedende markedsføring eller svindel, vil Forbrukerombudet enten selv rettslig forfølge bakmennene bak internettsidene eller gå til politianmeldelse, framgår det av en pressemelding.

Den internasjonale forbrukerorganisasjonen International Consumer Protection and Enforcement Network (ICPEN) sto bak den omfattende kampanjen som er gjennomført denne uken.

(NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021