Gå til sidens hovedinnhold

Jamie Olivers restaurantimperium konkurs - 1.000 mister jobben

Jamie Olivers restaurantkjempe har begjært seg selv konkurs, men de norske restaurantene fortsetter som før.

Det skriver en rekke medier, inkludert BBC.

De skal ha hyret KPMG for å håndtere konkursprosessen for dem og jobben med å finne en ny eier.

Dette er en kjempenedtur for superkokken, kjent for sine TV-programmer og kokebøker, som har bygd opp en gigantformue i løpet av de siste 20 årene.

Les også

Grandiosa-kongen jafser i seg pizzakjede

- Trist

1.000 arbeidsplasser står i fare som følge av problemene. Salget skal inkludere mange av kjendiskokkens mest kjente restauranter, inkludert Fifteen London, stedet hvor han spilte inn TV-kokk-programmet Naked Chef, som gjorde han verdensberømt.

- Jeg synes dette er utrolig trist og vil takke alle ansatte og leverandører som har jobbet knallhardt for dette dette selskapet, sier Jamie Oliver selv i en uttalelse.

Les også

Zana (21) er Norges kebabprins: Nå vil han erobre Stavanger og Oslo

To i Norge

Jamie's Italian har to restauranter i Norge, på Gardermoen og Aker Brygge, men det er uklart om disse vil bli rammet av problemene. Det fremgår imidlertid at franchise-virksomheten til Jamie Oliver ikke påvirkes.

- Her er det «business av usual». Jeg vet ikke noe mer om dette, så dette kan jeg ikke kommentere, sier Bente Brevik, administrerende direktør i SSP Norway, til Nettvisen. SSP driver Jamie's Italian-restauranten på Gardermoen.

- Har dere vært i dialog med Jamie Oliver-kjeden i Storbritannia om dette?

- Nei. Men vi har et godt samarbeid og restauranten utvikler seg fint, sier hun.

Fortsetter på Aker Brygge

Heller ikke Jamie's Italian på Aker Brygge blir rammet av problemene.

- Jamie Oliver har mange selskaper, hvorav en av disse er selskapet som administrerer restaurantene i Storbritannia. Dette selskapet har av flere årsaker hatt det tøft økonomisk de siste årene, og er derfor nå satt under administrasjon. Selv om dette er trist, har det ingen påvirkning på de øvrige selskapene med Jamie Olivers navn, herunder grenene TV, bøker, og franchiserestauranter, skriver Jas Kahlon, eier og administrerende direktør i Dilla Holding, som driver Jamie's Italian på Aker Brygge, i en epost til Nettavisen.

Han understreker at i motsetning til Jamie Oliver UK gjør Jamie Oliver International det svært bra.

- Som kjent åpnet vi Jamie’s Italian Aker Brygge i 2017 og er snart klare for vår andre åpning, denne gangen i Bergen. Dette er en storsatsning for oss og vi ser frem til å åpne dørene i sommer, skriver Kahlon.

Kommentarer til denne saken