Forrige søndag var Jan Magne Eriksen Bae (38) og kona Christina på vei hjem fra Bodø til Oslo etter å ha besøkt familien til kona i Nordlands-byen. Begge barna, et på to år og et på ni måneder, var også med på turen. Det samme var én barnevogn. Da Norwegian-flyet landet søndag kveld, ante paret fred og ingen fare.

Les også: Ekspert sjokkert over norsk flybransje: – Dette er galskap

- Vi hadde pakket barnevognen til den minste i en vognbag. Da vi landet søndag var barna veldig trøtte, og det handlet om å få dem raskest mulig i seng. Da hadde vi ikke tid til å sjekke vogna der og da, forteller Eriksen Bae til Nettavisen.

- Ubrukelig

Det var først på mandag at bagen ble fjernet.

- Da så vi inni der at det lå en ødelagt barnevogn. Den delen som binder sammen sittedelen med understellet var knekt. Barnevogna var derfor ubrukelig. Da tok jeg umiddelbart kontakt med forsikringsselskapet Fremtind, men de var krystallklare på at dette er Norwegians ansvar, sier 38-åringen.

Les også: Forbrukerrådet: - Disse lagde mest koronatrøbbel for nordmenn i 2020

Da ringte kona til Norwegians kundeservice, men opplevelsen ble alt annet enn konstruktiv.

- Hun ble møtt av en kundebehandler med engelsk aksent. Jeg forklarte situasjonen, men fikk høre at det var lite han kunne gjøre. Det var bortkastet tid. Kundebehandleren sa direkte at vi ikke kom til å nå gjennom med kravet, før det i det hele tatt var behandlet. Det er noe spesielt.

Dro til flyplassen

Dermed bestemte ekteparet seg for at de skulle dra til Oslo Lufthavn med barnevogna.

- Vi fikk organisert en tur til Gardermoen på tirsdag for å vise fram den ødelagte barnevogna. Der fikk vi kun en beklagelse. Vi dro hjem og kona sendte inn en klage, så får vi et svar fra Norwegian som viser ansvarsbeskrivelse. De henviser til Montreal Konvensjonens artikkel 31, én artikkel som ikke finnes på deres hjemmeside.

- Vi får nærmest heller ingen klagemuligheter. Ifølge forsikringssikringsselskapet er det en kjent problematikk at Norwegian ikke tar ansvar. Jeg har også googlet en del, og funnet flere tilsvarende saker med Norwegian innblandet.

Selv om Bae og Nettavisen ikke fant selve lovartikkelen på Norwegian.no, som det henvises til i svarbrevet nedenfor, er artikkel 31 en reell artikkel som er en del av Montreal-konvensjonen som regulerer ansvar for internasjonal luftfart av personer, bagasje og varer. Den kan leses i et dokument her.

Svaret til Norwegian var likevel såpass frustrerende for Jan Magne at han valgte å gå ut offentlig på Twitter, med en klar beskjed til Norwegian.

- Jeg kommer ikke til å gi meg, sier Eriksen Bae.

Han har også sendt en melding til Norwegian på Facebook, men onsdag kveld hadde han ikke fått noe svar flyselskapet der. Både på Twitter og Facebook får imidlertid 38-åringen støtte fra andre som tilsynelatende har opplevd noe av det samme.

Dette sier Norwegian

Andreas Hjørnholm, presseansvarlig i Norwegian, har følgende kommentar når Nettavisen tar kontakt.

- I denne saken har vi ikke lykkes i vår kommunikasjon til kunden. Norwegian har spesialiserte agenter, både på Gardermoen og på telefonen, for å ivareta kunder som opplever uregelmessigheter ved innsjekket bagasje. Vi har alltid bemanning i ankomsthallen som vil bistå både med informasjon om hvordan man skal forholde seg videre, skriver han i en epost.

Han fortsetter:

- Hvis kunden ikke rapporterer skaden ved ankomst kan kunden, i henhold til Montreal konvensjonen, ta kontakt innen sju dager for å rapportere skaden - kunden må da fremlegge dokumentasjon for reisen og den innsjekkede bagasjen. Vi vil undersøke hvorfor kunden ikke har mottatt nødvendig informasjon i sin kontakt med oss, mest sannsynlig har vi ikke lykkes i å sette kunden i kontakt med teamet som er ansvarlige for å håndtere dette. Det er sterkt beklagelig, og vi vil ta kontakt med kunden for å finne en god løsning i denne saken.

Har en oppfordring til flyselskapet

Eriksen Bae bekrefter også overfor Nettavisen at flyselskapet har tatt kontakt.

- De ringte i 10-tiden torsdag og la seg langflate. Det er jeg glad for. De innrømmet at det første svarbrevet vi fikk ikke var særlig vellykket. Vi fikk beskjed om å sende inn kvittering av reparasjonen på vogna, så får jeg og kona full refusjon.

Les også: Norwegian-kunder hadde plutselig null cashpoints: Nå forklarer flyselskapet årsaken

- Det er imidlertid én viktig ting jeg vil si. Uavhengig av denne enkeltsaken, så handler det først og fremst ikke om kroner og øre. Jeg håper bare at Norwegian i fremtiden vil møte småbarnsforeldre i en lignende situasjon på en bedre måte enn i dag, forteller Eriksen Bae.